Grej: Klædt på til vinteren

Fjällräven, Haglöfs, Black Diamond

Vinteren er vidunderlig, men den kræver også lidt mere af det tøj, vi trækker i, hvis det skal blive en god oplevelse at drage ud i naturen. Her kan du læse lidt mere om noget til hænderne, til overkroppen og til benene; alt sammen tøj, der er særligt designet med vinter og kulde i tankerne.

Outdoor_Vinter.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 05. maj 2022
Læst af: 3161

Vinteren er vidunderlig, men den kræver også lidt mere af det tøj, vi trækker i, hvis det skal blive en god oplevelse at drage ud i naturen. Her kan du læse lidt mere om noget til hænderne, til overkroppen og til benene; alt sammen tøj, der er særligt designet med vinter og kulde i tankerne.


Fjallraven Mens Barents Pro Winter TrousersFjällräven Mens Barents Pro Winter Trousers

Skræddersyet til vinteren

Skal du på tur eller ud for at dyrke friluftsliv på den ene eller den anden måde i løbet af vinteren, så tag et kig på den her isolerede udgave af de populære Barents Pro Trousers.

Fjällräven Mens Barents Pro Winter Trousers er nemlig vinterversionen af Barents Pro Trousers og er med god grund blandt Fjällrävens mest populære Bukser.

Det klassiske Fjällräven-design med en god, formsyet pasform og masser af lommer giver bevægelsesfrihed og funktionalitet. G-1000 Eco giver beskyttelse mod vind og vejr.

Bukserne er forstærket på knæ og bag, og der er lommer til knæpuder; perfekt, hvis du sidder meget på knæ og arbejder – f.eks. når der skal startes et hyggeligt, varmende bål på en kold vinterdag.

Bukserne er isoleret med et blødt og komfortabelt "high loft mesh", der giver god varme og sørger for svedtransport og temperaturregulering. Det gør dem til et godt valg til alt fra en råkold eftermiddag i skoven eller til en fjeldskitur midt på vinteren.

Som det er tilfældet med andre af Fjällrävens Bukser, så kommer de med rå benlængde, så du selv kan lægge dem op i præcis den længde, der passer dig.

Der er store lommer på benene, to håndlommer, lomme til multitool, kortlomme på låret samt forstærkninger på knæene og bagpå.

Vægt: 860 gram.

1.699 kr. / Friluftsland


Mid Fjell Insulated Pant WoHaglöfs Mid Fjell Insulated Pant

Fjeldbukser med fiberfor

Man skal som sagt hverken skue hunden på hårene eller fjeldbuksen på førstehåndsindtrykket, og det kan godt være, at Haglöfs Mid Fjell Insulated Pant på ydersiden ligner et par almindelige Outdoorbukser, men det er de ikke.

De har nemlig et isolerende fiberfor, der gør dem velegnede til vintervandring både på fjeldet og under mere hjemlige himmelstrøg, når vinteren virkelig begynder at kunne mærkes.

Bukserne er bluesign®-mærket som et bevis på, at de er produceret med fokus på sundhed og miljø, og de er konstrueret i en sandwichkonstruktion, der isolerer godt, og hurtigt slipper damp fra kroppen ud i luften. Sammen med buksernes fluorkarbonfri imprægnering mod vand og snavs giver det en yderst miljøvenlig pakkeløsning.

Bukserne har faconsyede knæ og en justeringssnøre nederst i benene. Der er to åbne håndlommer samt to lårlommer, hvoraf den ene kan lynes.

Vægt: ca. 542 gram.

1.399 kr. / Eventyrsport

Fjallraven Womens Canada ShFjällräven Womens Canada Shirt LS

Varm & vindafvisende

Det er altid godt med tøj, der kan bruges under flere forskellige forhold, i forskelligt slags vejr på forskellige slags ture, og netop det opfylder skovmandsskjorten her.

Den er designet og tilpasset til kvinder, er varm og vindafvisende, og det kraftige materiale gør, at den både kan fungere som behagelig jakke på de milde efterårsdage og som isolerende mellemlag under en skaljakke, når vinden og kulden rigtig tager fat.

Den slidstærke Skjorte (der også fås i en version til mænd) er lavet i kraftig flonel i en blanding af uld og nylon, og den er lidt blødere og mere behagelig end herreudgaven. Der er G-1000-forstærkninger på indersiden af håndleddene.

Selve skjorten, kraven og de to brystlommer har knaplukning, og der er knapjustering i ærmeafslutningerne.

Vægt: 410 gram.

1.299 kr. / Friluftsland


Midweight Screentap Gloves Black Diamond Midweight Screentap Gloves

Fleecevanterne til vandreturen

Det kan spolere selv den smukkeste vandretur, hvis ens fingre er kolde som istapper, og for at undgå det, kan man passende trække i et par Black Diamond Midweight Screentap Gloves.

Her er tale om et par strækbare fleecehandsker, der er glimrende til vandring, men også kan bruges til trailrunning og skiture op ad bakke. Handsken er bygget op omkring en isolerende, strækbar fleece-skal.

Håndfladen og undersiden af fingrene er beklædt med et materiale, der gør handskerne velegnede til brug på touchscreen, og i håndfladen er der desuden anvendt gederuskind, som giver et godt greb om skistavene, vandrestavene og drikkedunken.

På oversiden sidder der et lag nylon yderst, som giver ekstra slidstyrke.

Midweight Screentap Gloves kan bruges alene eller under et par overtrækshandsker, så hele pakken f.eks. bliver vind- og vandtæt.

Black Diamond angiver et vejledende temperaturinterval på 0 til +4°C for handskerne.

Vægt pr. par: 41,4 gram.

299 kr. / Eventyrsport

Andre spændende artikler


Et cykeleventyr uden planer

Et cykeleventyr uden planer

Rane Willerslev i Lapland som 13-årig

Rane Willerslev i Lapland som 13-årig

Forlænget weekend i fjeldet

Forlænget weekend i fjeldet