Her er Skandinaviens bedste udstyr

En internationale jury har kåret de 7 vindere af Scandinavian Outdoor Awards – det bedste grej og udstyr til efteråret/vinteren 2019/2020.

soa.jpg
Opdateret den 13. dec 2021
Læst af: 10009

En internationale jury har kåret de 7 vindere af Scandinavian Outdoor Awards – det bedste grej og udstyr til efteråret/vinteren 2019/2020.

Der var i alt 23 nominerede produkter fra 67 producenter. Juryen baserede deres valg på kriterierne design, innovation, funktionalitet, kvalitet og bæredygtighed.

De uddelte priser i syv kategorier – Samlet vinder, bæredygtighed, beklædning, fodtøj, hardware, børn og teknologi.

Når det kommer til de repræsenterede lande, var det Norge, der blev den store vinder, da Devold, Aclima, Viking og Bergans alle kom til fadet. Danmark, Sverige og Finland hver fik én pris, som gik til henholdsvis Ecco, Icebug og Kupilka.

Her er de syv vindere med juryens begrundelse:

SOADevoldSamlet Vinder: Devold / Tusna Sport Air

“Når du tager dem på, glemmer du, at du bærer dem. Er der en større kompliment til beklædning?” jubler en tester om kvindeundertøjet i merinould, Tusna Sport Air fra norske Devold. Nøglen til den fremragende præstation er blandingen af forskellige typer af merino.

Devold kombinerer merino-mesh og klassiske strikkede undertøjsstoffer med et nyt 3D-rib-materiale, der gør det muligt for fugt hurtigt at fordampe. Det forbedrer komforten, fordi luftlommerne i 3D-konstruktionen regulerer kroppens varme bedre end konventionel merinould og forkorter tørretiden.

Du kan tilpasse undertøjet til, hvor varmt du ønsker det at være ved at vende rib-materialet ind mod kroppen (mere isolering) eller havde det på ydersiden (mindre isolering). På grund af beklædningens strækbare kvaliteter og det perfekte mønster har det en glimrende pasform, som får dig til at se endnu bedre ud. Et fremragende produkt til alle slags aktiviteter og til enhver temperatur undtagen varme sommerdage.


SOAAclimaBæredygtighed: Aclima / FleeceWool Hoodie & Joggers

Bliver det her det 21. århundredes norske sweater? Den her hoodie bygger på den gamle norske arv og er meget svær at tage af igen, når man får den på, fordi dens merinofleece, som lavet af mulesing-fri uld, er så blød og hyggelig, at du får lyst til at bo i den.

Det regulerer også kropstemperaturen utrolig godt. Hoodien er til sofaen, foran bjerghyttens pejs, hverdagen og hele vintersæsonen eller kan bruges som et varmt teknisk mellemlag på enhver seriøs tur – sweateren passer overalt.


SOABergansBeklædning: Bergans / Rabot 365 Hybrid Pants

Er du på jagt efter et par ideelle Bukser til vandreturen eller skituren, så vil Rabot 365 Hybrid fra norske Bergans tjene dig godt. Bukserne beskyttede juryen mod heftigt snevejr og iskolde vinde, og holdt komforten i top, når aktivitetsniveauet røg i vejret.

Bagen og knæene er i et vandtæt, åndbart materiale, der er foret med merinould og dermed kombinerer vejrbeskyttelse med komfort mod huden. På resten af buksen bruger Bergans en stærk genanvendt nylon. Alle materialer er Bluesign-mærkede.


SOAKupilkaHardware: Kupilka / Firesteel 8

Det er andre ildstål på markedet, men ingen af dem kommer tæt Firesteel 8 fra Kupilka, når det kommer til præstation. Det ergonomiske håndtag er lavet af naturfibre og giver et sikkert greb, uanset hvilken side du holder det på – selv når du har varme vinterhandsker på.

De meget kraftige gnister gør det nemt at tænde et bål. Juryen kunne også godt lide, at det er lavet i Finland med høj fokus på de bæredygtige aspekter.


SOAIcebugFodtøj: Icebug / Grove W BUGrip Woolpower

Den her stilrene vinterstøvle til kvinder fra svenske Icebug imponerede juryen. Den nedre del er i højkvalitets nubuck-læder, som giver foden støtte og beskyttelse.

Den øvre del og indersålen er i uldfiltsrester fra Woolpower; et svensk brand, der produceret uldundertøj i Östersund. Grove føles så let på foden som en løbesko, men holder dine fødder varme og tørre.


SOAVikingBørn: Viking / Hero GTX

Juryen er enig om, at vi alle stræber efter, at vores børn er i sikkerhed. Med børneskoen Hero GTX tager det norske mærke Viking et stort skridt i den retning.

Med refleksfunktion på alle sider – uden det underlige udseende med reflekser – gør den børn, der har dem på, synlige i situationer med lidt lys.


SOAEccoTeknologi: Ecco Outdoor / DriTan

Det inkluderer alle aspekter af innovationsspektret at forny læderindustrien: Ideer, stor viden, udholdenhed og visionær tankegang. Ved fuldstændig at fjerne de 20 liter vand, der bliver brugt i garvningen af et skind, opnår Ecco Leather at forurene mindre vand og at sænke mængde af varme og kemikalier, der er brug for.

DriTan er nem at føre i praksis og fjerner øjeblikkeligt 500 tons garvningsstoffer fra deres egne faciliteter. Det er et afgørende skridt i en lang række tiltag for at gøre læderproduktionen mere og mere bæredygtig.

Andre spændende artikler


 6 trin til at vandre i regnvejr

 6 trin til at vandre i regnvejr

Pakkeliste: Cykelturen i Danmark

Pakkeliste: Cykelturen i Danmark

DET GODE VANDREKØKKEN

DET GODE VANDREKØKKEN