TEMA: Kniv til turen

Der er stort set ikke de ture, hvor det ikke er godt at have en Kniv i oppakningen. Knive kommer dog i mange forskellige versioner – her er fire forskellige af dem.
Untitled-1.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 24. sep 2022
Læst af: 2091
Der er stort set ikke de ture, hvor det ikke er godt at have en Kniv i oppakningen. Knive kommer dog i mange forskellige versioner – her er fire forskellige af dem.

Mora Garberg

Til bushcraft, friluftsliv og jagt

Mora Garberg

Kniven her er en såkaldt fuldtangekniv. Bladet fortsætter nemlig hele vejen igennem skæftet, så delene ikke kan gå fra hinanden, og det betyder, at man får en ekstra stærk og robust Kniv. Bladet er lavet af specialbehandlet rustfrit stål med en specialslibning, der gør den lettere at hold skarp. En smart detalje ved ryggen er, at den slebet, så den kan bruges sammen med et ildstål. Længden ligger på 10,9 cm, mens tykkelsen er på 3,2 mm. Skæftet er af polyamid med mønster og et hul til en snor.

Navnet Mora stammer for øvrigt fra byen af samme navn i svenske Dalarna, hvor der er en rig tradition for at lave knive, og firmaet Morakniv opstod som en sammensmeltning af tre af områdets store producenter. De kan spore rødderne helt tilbage til 1891, hvor Frost-Eriks tømmerslædefabrik begyndte at producere knive til intern brug, men fandt ud af, at de kunne sælge knivene i såvel lokalområdet som i resten af verden. Hele kniven her er 22,9 cm lang og vejer 272 gram. Der medfølger et læderetui.

Pris 1.379 kr. 

Køb i Eventyrsport

Gerber Gator Clip Point

Solid foldekniv

Gerber Gator Clip Point, Fine Edge

En stærk, solid foldekniv uden så mange dikkedarer. Gerber Gator Clip Point har et patenteret Gator Grip-skæfte, som ligger virkelig godt i hånden takket være den alligator-mønstrede gummibelægning på en kerne af glasfiberforstærket nylon. Det ca. 9,4 cm lange Clip Point, Fine Edge-knivblad er i 420HC rustfrit stål og måler omkring 9,4 cm. Når kniven er foldet ud, måler den ca. 21 cm. Den vejer 153 gram. Lockback-låsen holder bladet på plads, når man bruger den, og kniven leveres med et solidt hylster af ballistisk nylon.

Pris 479 kr. 

Casstrom Lars Falt Knife

En seriøs makker

Casström Lars Fält Knife

Stiller du store krav til din friluftskniv, og vil du måske endda gerne bruge den til en omgang bushcraft, så finder du her en robust og alsidig Kniv med gennemgående blad. Kniven er udviklet i samarbejde med den svenske overlevelsesekspert Lars Fält, der ved, hvad han har med at gøre. Lars Fält er nemlig grundlægger af det svenske forsvars overlevelsesskole og har undervist såvel britiske SAS-styrker som amerikanske specialstyrker i barske klimaer, hvad end der er tale om det iskolde arktiske Canada eller de glohede ørkener i Australien.

Kniven er lavet i stærkt Böhler K720 værktøjsstål, som tåler, at du virkelig giver den gas. Det store, afrundede skæfte er lavet i masurbirk. Kniven er designet, så den er behagelig at bruge også over længere tid. Bladet er 11,5 cm langt, hele kniven måler 23 cm, og vægten ligger på 175 gram.

Pris 1.499 kr. 

Køb i Friluftsland

Leatherman Wave

Leatherman Wave+

Her finder du et af Leathermans kraftige multitool i rustfrit stål, der mildest talt kan klare lidt af hvert. Der er ovenikøbet tale om en opdateret version af en klassiker og bestseller, hvor man nu kan udskifte bidetangens kæber, så værktøjet holder endnu længere. Og skulle noget gå i stykker, så reparerer Leatherman alle skader. Værktøjet har 18 forskellige funktioner, og i den lukkede position har man allerede adgang til fire, låsbare, udvendige blade: En Kniv med et glat blad, en savtakket Kniv, en sav og en diamantfil.

Kobberbøsningerne giver friktionsfri bevægelighed og sikrer samtidig, at alle værktøjer kan låses sikkert fast i den åbne position. Der er endda en ekstra sikkerhedsdetalje, som sørger for, at alle de udvendige værktøjer låses automatisk, så snart du åbner Wave+. Funktioner inde i Wave+ er bl.a. dåseåbner, oplukker, stor fladskruetrækker, en nydesignet saks med fjedre, en ny bitholder og en kraftigere kombinationstang, der har 58 % større klipoverflade end på tidligere modeller. Samtidig har den 133 % mere kraft. Det betyder f.eks., at du kan klippe søm med en diameter på op til 3,76 mm over og bagefter arbejde i tyndt papir.

Leatherman Wave+ måler 10,2 cm i lukket tilstand og 16 cm i åben. Knivbladets længde er på 7,5 cm, og vægten lander på 241 gram. Wave+ kommer med etui.

Pris 1.199 kr.

Køb i Friluftsland

Andre spændende artikler


Outdoor-festival med højt til himlen

Outdoor-festival med højt til himlen

Weekendtur til skønne Møn

Weekendtur til skønne Møn

Vandring på Fulufjället

Vandring på Fulufjället