Ski i Kittelfjäll, Sverige

Steffens hemmelighed

Kittelfjall1.jpg
Skrevet af: Casper Devantier / Steffen Kjær
Opdateret den 27. feb 2017

Kan du anbefale et sted, som er forbigået danskernes opmærksomhed?
Den er svær, men det må næsten være Kittelfjäll i det nordlige Sverige. Det er et lille sted med kun fire lifter. Det lyder ikke af så meget, men det giver adgang til 42 nedkørsler, hvoraf langt de fleste er offpiste. Der er kun ét hotel på stedet, som er en blanding mellem et hotel og et vandrerhjem.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Hvad er det, der gør Kittelfjäll til noget særligt?
Det er muligheden for at prøve heli-skiing til en overkommelig pris. Mange steder er heli-skiing slet ikke tilladt, og de steder hvor det kan lade sig gøre, er det ofte vanvittigt dyrt. I Nordsverige er der kun tre steder, der tilbyder heli-skiing, og Kittelfjäll er én af dem, og endda til rigtig rimelige priser. Man har en guide med, og i fællesskab vælger man en top, hvor man bliver sat af.

Det er en fantastisk oplevelse at stå dér og føle sig næsten alene i bjergene. Og så venter der en fed tur ned fra toppen. Og så får du altså noget af Nordens bedste offpiste. Der er naturligvis ikke samme faldhøjde som i Alperne og Canada, men der er nogle virkelig fede nedkørsler, og sneen er generelt rigtig god, fordi det er så højt mod nord.

Hvor lang tid kan man bruge i Kittelfjäll?
Det er perfekt til en forlænget weekend, hvor man får tre gode dage på ski, men større er området heller ikke. Man skal tage hertil, hvis man vil skabe sit eget skieventyr og prøve heli-skiing samt oplevelsen af at komme helt ind til de uberørte bjerge. Og så bør man også lige tage en tur på snescooter eller hundeslæde. Og fordi det er langt mod nord, er der også gode chancer for at se nordlys.


STEFFEN KJÆR:

Steffen Kjær er journalist og forfatter med hang til eventyr og bjerge. Han har skrevet adskillige bøger om bjergbestigning, aktiv livsstil og adrenalinpumpende oplevelser. Steffen er netop aktuel med bogen ’Den ultimative skiferie’, hvor han kommer med insiderviden og stemningsrapporter fra nogle af verdens bedste skisportsteder og guider til, hvordan du får mest mulig ud af din næste skitur. Den ultimative skiferie / Steffen Kjær. Forlaget Turbine 2013. 150 sider, 249 kroner. 

Find din næste tur her


Ruteforslag
Jämtlandstrekanten på ski

Jämtlandstrekanten på ski

Andre spændende artikler


Vinterekspedition i Sylan

Vinterekspedition i Sylan

Flyv lynhurtigt til skiløb i Sverige

Flyv lynhurtigt til skiløb i Sverige

På ski i Jämtlandstrekanten

På ski i Jämtlandstrekanten

Log ind