4 SOVEPOSER TIL 3 SÆSONER

Sea to Sumit, Rab & Deuter


Der skal en god sovepose til på tur.

Grej-soveposer.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 13. apr 2022
Læst af: 4751


Der skal en god sovepose til på tur.

Det skal gerne være sådan, at man ser frem til at krybe i soveposen om aftenen, og man om morgenen vågner efter en god nat.

Her er fire soveposer, der passer til forår, sommer og efterår.

Exosphere 0 SL graphitemanPlads til at stritte

Deuter Exosphere 0°

Har du det med at føle dig en smule indespærret i en almindelig mumieformet sovepose, så prøv at krybe ned i den her.

Deuter Exosphere 0° er nemlig designet med elastikker, der gør, at soveposen kan blive 25% bredere, end den ser ud til. Ud over at give plads til at stritte lidt mere med arme og ben og give noget mere bevægelsesfrihed, så har det også den fordel, at der ikke er lige så meget luft, din krop skal varme op i posen, når du kryber ned i den.

Det ville nemlig være tilfældet, hvis du blot købte en bredere sovepose – og det kan gøre det sværere at holde varmen.

Som navnet antyder, så er soveposen designet til brug i temperaturer ned til frysepunktet for mænd og 5 C° for kvinder. Fiberfyldet inde i posen ligger med overlap, ligesom man kender det fra tagspåner.

Det betyder, at der ikke er nogle gennemgående syninger, som kan skabe irriterende kuldebroer og holder dig fra at få en varm nattesøvn.

Stoffet er vandafvisende ved hoved og fødder, og der er en todelt snøre rundt i kanten af åbningen, så den kan justeres meget præcist. I bunden er der ekstra fyld, så du kan holde fødderne varme, og samtidig sørger tovejslynlåsen for, at du kan åbne op nedefra og få lidt luft til fødderne, hvis de bliver lige varme nok. Værdigenstande kan gemmes væk i den lille inderlomme.

Soveposen er 185 cm lang.

Vægt: 995 gram.

1.379 kr. / www.eventyrsport.dk 

StSTraverseTvIIIFuld frihed

Sea to Summit Traverse TvIII Long

Her er en sovepose, der adskiller sig fra normen ved at have det, Sea to Summit kalder Free-Flow triple-zip.

Her er tale om et lynlåssystem, der giver mulighed for såvel at lukke soveposen tæt omkring sig, når temperaturerne indbyder til det, og til at åbne og give masser af luft og frihed, når det er det, man har brug for.

I højre side har soveposen en halv lynlås, som sikrer god bevægelsesfrihed for begge arme, ekstra ventilation og mulighed for at folde den øverste tredjedel af posen ned som en form for lille sengetæppe.

I venstre side finder man en tovejs-lynlås i fuld længde, som sammen med en separat lynlås ved fødderne gør det muligt at åbne posen helt og bruge den som dyne. Det kan være dejligt, hvis det er lidt lunere end de -4°C for kvinder og -10°C for mænd, som komforttemperaturen ligger på.

Soveposen kan for øvrigt også lynes sammen med en anden sovepose, som har den lange lynlås placeret i højre side.

På det tekniske plan har Traverse TvIII en WaveLoft™-konstruktion med tykke lag af isolerende Thermolite®-fibre; en blanding af bløde mikrofibre og hule fibre gør isoleringen let, effektiv, blød og meget komprimerbar.

Den tilspidsede, rektangulære form giver lidt mere plads og komfort end i en almindelig mumieformet pose, og den anatomisk formede fodboks giver ekstra plads til fødderne. Hætten kan justeres med snøre, og yderstoffet er vandafvisende. Soveposen er 198 cm lang.

Vægt: 1.670 gram.

1.899 kr. / www.eventyrsport.dk 

RABSolar4Til shelteret og vandreturen

Rab Solar 4

Er du på jagt efter en sovepose, der holder dig varm året rundt i det danske, og som samtidig kan klare råkolde fjeldnætter i foråret, hen over sommeren og hen på efteråret, så tag et kig på den her fibersovepose.

Rab Solar 4 har en komfortgrænse på -9°C for mænd og -3°C for kvinder og er den varmeste sovepose i de engelske soveposeeksperters sortiment.

Det er samtidig en pose, der på grund af fiberisoleringen varmer, selvom den skulle blive lidt våd. Og gør den det, så tørrer den hurtigt igen.

Det giver ekstra tryghed på tur herhjemme og i resten af Skandinavien, hvor vejret jo ikke ligefrem er det mest pålidelige. Isoleringen er lagt som en flad "blanket base" i bunden for at holde vægten nede, og i overlappende stykker rundt om kroppen for at eliminere kuldebroer.

Ydermaterialet er i 20 denier ripstop-polyester, som sikrer lav vægt og fornuftig slidstyrke.

Alt i alt gør kombinationen af god varme, fugtresistens, fornuftig vægt og tilsvarende pakvolumen soveposen her til et fint valg til alt fra shelterture året rundt til de længere vandreture længere væk.

Vægt: 1.510 g

1.399 kr. / www.friluftsland.dk 

RAB Women s Solar 3Tilpasset kvinder

RAB Women’s Solar 3

Klassiske mumieformede soveposer er designet til at passe mænd, der er cirka 180 centimeter høje og atletisk byggede. Det er dog langt fra altid optimalt for kvinder.

Fibersoveposen her er i stedet tilpasset kvinders anatomi, hvilket kommer til udtryk i, at mumiefaconen er justeret, så der er lidt mere plads omkring hofterne og lidt mindre omkring skulderne.

Der er også lidt ekstra isolering omkring brystet og ved hofterne, så man får en bedre varmeudnyttelse og komfort til kvinder. Samtidig er størrelsen ’regular’ på 167 centimeter.

Soveposen har en komforttemperatur på 0°C, der gør den velegnet til forår, sommer og efterår i Danmark, samtidig med at den også kan bruges i en god del af vinteren. Den kan også sagtens bruges til fjeldturene mod nord i sommerhalvåret.

Fiberisoleringen gør, at soveposen varmer, selvom den skulle blive lidt våd eller fugtig – og den tørrer hurtigt, hvis det skulle ske.

Dejlige egenskaber i et skandinavisk klima.

Når det kommer til typen af ture, Rab Women’s Solar 3 er velegnet til, spænder det vidt; fra de korte weekendeventyr i shelteret tæt på til vandreture over adskillige dage længere væk.

Vægt: 1.210 gram.

1.199 kr. /www.friluftsland.dk

Redaktionen anbefaler

Andre spændende artikler


Dolomitterne er garanti for dramatiske vandreture

Dolomitterne er garanti for dramatiske vandreture

Guide til Vintervandring på Sardinien

Guide til Vintervandring på Sardinien

Udstyr: Sovegrej til kolde ture

Udstyr: Sovegrej til kolde ture