• Hjem
  • ARTIKLER
  • Thorsten vandrede 231 kilometer – i ét stræk

Thorsten vandrede 231 kilometer – i ét stræk

58 timer uden søvn

PW_120613_Hoyer_193.jpg
Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 28. nov 2016

Det hænder, at vi på Opdag Verden falder over folk, der præsterer ting, vi er nødt til at dele. Det var tilfældet, da vi hørte om tyske Thorsten Hoyer, der en dag sidste år snørede sine vandrestøvler og satte af sted på en spadseretur, der i løbet af 58 timer førte ham 231 kilometer. Ingen stop. Ingen søvn. Blot vandring.

ikon hængelås

Læs denne artikel

OG ALLE ANDRE ARTIKLER
FRA KR. 29 OM MDR.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Thorsten Hoyer startede i Eisenach i Thüringen midt i Tyskland og gik via den såkaldte Rennsteig gennem Thüringen Wald og senere ad stien Frankenweg, indtil han nåede Kornach i det nordlige Bayern.

Undervejs nød han selskab af journalister, venner, folk der holdt ham forsynet med vingummibamser og slik og andre vandrere, der fulgte ham for en stund fra tid til anden. Desuden var der et par radiostationer, der rapporterede om Thorstens fremskridt, som kilometer efter kilometer forsvandt under hans støvler.

Vi har grebet fat i Thorsten for at høre lidt om hvad i alverden, der får en mand til at udsætte sig selv for den slags pinsler, vi formoder det må være at komme igennem sådan en omgang.

Hvad får en mand til at ville vandre 231 kilometer uden at sove?
I løbet af de seneste otte år har jeg fået en masse erfaring i at vandre lange distancer uden at sove. Enhver ny tur er et nyt eksperiment, og spørgsmålet er: Hvad er muligt? Jeg er nysgerrig efter at finde min egen grænse, og derfor er det nødvendigt at gå hele vejen.

Hvad var de hårdeste øjeblikke på turen?
Det var en tordenstorm med heftig regn og et pludseligt temperaturfald midt på den første søvnløse nat.

Hvad var de bedste dele af turen? 
Det er altid fascinerende at vandre gennem natteskoven. Ens sanser er så meget skarpere og mere følsomme end om dagen. Nogle gange føler jeg, at det er en helt anden verden.

Hvilken følelse har du i kroppen, lige inden du afslutter en 231 kilometers vandretur?
Det er ikke nemt at beskrive. Det er en sælsom følelse, der ligger et eller andet sted mellem lykke og døsighed. På den ene side er det en succes, men på den anden side er det svært at give slip på de seneste 40, 50 eller 60 timers indtryk.

Har du planlagt nogle lange vandreture i fremtiden?
Ja, selvfølgelig. Jeg vil forsøge at vandre hele Kammweg, der er en ensom sti direkte til den tjekkiske grænse på cirka 280 kilometer. Jeg tror, juni er et fint tidspunkt at gøre det på.


Bidt af en gal vandrestøvle

Det her er ikke første gang, Thorsten Hoyer har vandret langt. Tidligere har han vandret 125 kilometer nonstop over Alperne, og han har gået en tur, også uden at stoppe undervejs, på 220 kilometer i Island. Nogle gange sætter han ud uden et egentligt mål, men bliver blot ved, til der ikke er mere at komme efter i kroppen. Du kan læse mere om Thorsten på www.in-alle-richtungen.de

Andre spændende artikler


12 måneder med fede treks

12 måneder med fede treks

3 nationalparker i svensk Lapland

3 nationalparker i svensk Lapland

Eventyrernes Klub gennem 80 år

Eventyrernes Klub gennem 80 år

Log ind