• Hjem
  • Artikler
  • Vandring langs New Zealands stjålne strande

Vandring langs New Zealands stjålne strande

På eventyr i Abel Tasman

DSC00150.jpg
Skrevet af: Camilla Boll & Mads Dalhoff
Opdateret den 12. feb 2021
Læst af: 12275

Blødt puddersand under vandrestøvlerne og stier, der slynger sig langs kysterne og ind gennem urskoven, hvor trækronerne står tæt. En vandretur på Abel Tasman Coast Track er et tropisk eventyr – og så er vandreturen for alle, da ruten er stort set flad.

Stien slynger sig tæt langs strande, der ligner noget newzealænderne har stjålet fra Thailand. Det, vi kæmper mest med, er at holde fokus på stien, samtidig med at vi nyder lyden af bølgerne, der dovent slår mod pudderstrandene.

Solens stråler betyder en perfekt temperatur på 24 grader. Det eneste, der bryder den nærmest trancelignende tilstand, er wekaerne, bedre kendt som The Poor Man's Kiwi. Det er en lille fugl, der ligesom sin ikoniske slægtning har mistet evnen til at flyve.

Efter en times tid slår stien væk fra kysten, og vi bevæger os langsomt ind i urskoven, der står helt ud til strandene. Her har solstrålerne for længst tabt kampen mod trækronerne, og puddersandet er byttet ud med bregner i alle tænkelige afskygninger.

Efter endnu en times vandring når vi vores campingplads ved Akersten Bay. Heldigt for os er vi nogle af de første, så vi får en plads lige ud til stranden.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Te Araroa Trail: 4 måneder gennem New Zealand

Te Araroa Trail: 4 måneder gennem New Zealand

Guide til vandring i New Zealand

Guide til vandring i New Zealand

Ny 'Great Walk' i New Zealand

Ny 'Great Walk' i New Zealand