Du er her:

Vietnam


Vietnam

Som udlænding er det svært ikke at blive overvældet af Vietnams skønhed. Det fantastiske bjerglandskab i nord, rismarkerne, the red river delta og Mekong-deltaet kan tage pusten fra selv den mest berejste verdenserobrer!

Hvad enten man er ung, gammel, erfaren backpacker eller charterturist, kan man finde, hvad man søger i Vietnam. Landet byder på eventyr for alle, og det er heldigvis dejligt nemt og ukompliceret at rejse rundt i Vietnam. Tog og busser fungerer upåklageligt. Og som turist bliver man alle steder modtaget med et smil, og der er altid en, der er villig til at give en hjælpende hånd.

Vietnam grænser op til Kina i Nord og Laos og Cambodja i vest. l øst har Vietnam en imponerede 1700 km lang kystlinie mod det sydkinesiske hav. Derfor er det ikke så underligt, at Vietnam har et utal af skønne tropiske palmestrande. Især i den sydlige del af landet. Og netop ud for kysten i syd, byder Vietnam på flere små idylliske tropeøer. Så hvad enten man er strandbums eller actionfreak, kan man med sydens bountystrande og nordens rå bjerglandskab få sin lyst styret.

Er man til dykning, snorkling eller andre former for vandsport finder man også gode muligheder for det. Især kitesurfing er blevet populær i det lille strandparadis Mui Ne.

En rejse i Vietnam er også en oplevelse for sanserne. I de små smalle gader blander lugten af fiskesauce, fried rice og alverdens krydderier sig med duften fra de utallige røgelsespinde. I storbyerne er der en til tider ufattelige larm fra de mange gadehandlere og utallige dyttende motorcykler. Men lige så hektisk det er i byerne, lige så stille og fredfyldt er det i bjergene.

Det vietnamesiske køkken giver rig udfordring til smagssansen: risvin, hundekød, tyrepenis og slangevin er klassiske favoritter, men mindre modige sjæle skal ikke være nervøse, Vietnam byder på kulinariske oplevelser af alle slags. En rejse i Vietnam byder så sandelig på oplevelser og udfordringer for alle sanser. Synssansen bliver heller ikke snydt, for med naturfænomener som Halong Bay og det smukke landskab af Kalkstensbjerge, er det svært at tro sine egne øjne.

Hvornår skal jeg rejse til Vietnam?

Vietnam kan besøges hele året rundt, men der er stor forskel på klimaet i de forskellige regioner. I nord er det vinter fra december til marts. Der er det koldt med temperaturen ned til 15 grader om dagen og frost om natten. Sommeren i nord strækker sig fra maj til oktober, hvor det er varmt med temperaturen over 30 grader. Der kommer voldsomme men korte regnskyl, værst er regnen i juli og august.

I Syd er det varmt året rundt omkring 30 grader med regntid fra maj til november. Resten af året der det tørtid med noget højere temperaturer. Bedste trekking tidspunkt er forår og efterår, og bedste tidspunkt for dykning er fra januar til oktober.

Rejsen rundt i Vietnam

Billigste rejsemåde i Vietnam er de såkaldte ’open buses’. Det er turistbusser, som kører fra Hanoi i nord til HCMC i syd og omvendt, de stopper så i de mest populære byer på vejen. Man kan så købe et buspas og stå af og på busserne, alt efter hvor det nu passer en at lave stop.

Tog er en anden mulighed. Det er noget dyre end busserne, men komforten er også bedre. På Lange strækninger kan man tage nattoge, hvor man får udmærket senge at sove i.

Indenrigsfly i Vietnam er ikke særlig dyrt, og det kan være tidssvarende, hvis man kun har begrænset tid til rådighed. Vietnam Airline har daglige fly mellem Hanoi, Danang, Nahtrang og HCMC. I skrivende stund koster en flybillet fra Hanoi Til HCMC 600 kr.

Sundhed og sikkerhed

Forskellige vacciner anbefales for en rejse i Vietnam. Bl.a. Leverbetaendelse, japansk hjernehindebetaendelse, meningitis, tyfus mm. Spørg altid hos egen læge hvad denne vil anbefale. Der er enkelte områder i Vietnam, hvor der er risiko for Malaria - igen spørg altid egen læge, hvad der anbefales. For oplysninger om sygdomme som f. eks SARS og fugleinfluenza tjek Statens Seruminstituts hjemmeside. Vand bør aldrig drikkes direkte fra hanen, køb hellere vand på flaske.

Generelt er Vietnam et sikkert land for udlændinge at rejse i. Men tjek altid udenrigsministeriets rejsevejledning for en rejse. I Hanoi er kriminaliteten relativ lav. Værre er det i Saigon. Trafikken er kaotisk og kan være dødbringende for turister, der selvfølgelig er helt uforberedte på dette trafikkaos, der ser ud til ikke at have nogen regler og retningslinier. Vietnam har det højeste antal trafikdræbte pr. indbygger i verden. Når man som fodgænger krydser gaden, bør man gå i jævnt tempo og undgå bratte opbremsninger eller løb.

Rejsen til og fra Vietnam

Vietnam har internationale lufthavne i Hanoi, HCMC og Danang. Fra Europa kan man dog ikke flyve til Danag. Hvis man rejser over land til Vietnam kam man krydse grænsen til Cambodja ved grænseovergangene ved Moc Bai og Chau Doc. Laos har også to grænseovergange, ved kaew Neua/Cau treo og Sepon/Lao Bao. Til Kina kan man krydse grænsen tre steder, ved Dongxing/Mong Cai, Hekou/Lao Cai og Pinxiang/Lang Song.

Befolkning, kultur og religion

Befolkning - Vietnam har 80 millioner indbyggere og dækker et areal på 330.991 km2.
De mest befolkede områder er lavlandet omkring The Red River Delta i nord og Mekong Deltaet i Syd.

Der er 54 etniske minoritetsgrupper i Vietnam. Vietfolket udgør 88% af Vietnams befolkning og er koncentreret i lavlandsområderne til forskel fra de ca. 5,5 mio. minoritetsfolk, der hovedsageligt bor i bjergområderne. De største minoritetsgrupper er Tay(960.000), Thai(770.000) og The Muong (700.000). Mere end 80 % af befolkningen taler vietnamesisk, der er nationalsproget. Minoritetsgrupperne taler Kinh eller deres eget sprog.

De 3 største religioner i Vietnam er: Buddhisme, Confucianisme og Ancestor Worship. Ancestor worship er den ældste af de tre religioner og kom til Vietnam længe før Buddhisme og Confucianisme. I dag er det dog Buddhismen, der er størst.

 

Læs artikler om Vietnam fra magasinet Opdag Verden - din genvej til friluftsliv og eventyr:


Cykeltur gennem Vietnam

Cykeltur gennem Vietnam

Vietnam driller med vejr og visum
Skal du på længere cykelture rundt om i verden, skal hele turen planlægges grundigt på forhånd. D...
Underjordisk ekspedition i Vietnam

Underjordisk ekspedition i Vietnam

I verdens største grotte
For næsten 25 år siden søgte en lokal vietnameser tilflugt fra et kraftigt tordenvejr i en grotte...
Trekking i vietnamesiske Sapa

Trekking i vietnamesiske Sapa

Betagende bjerglandsbyer i vandbøflens land
Små vandrestier krøller sig gennem de frodige bjerglandskaber i vietnamesiske Sapa. Blandt rismar...
På Mekong-floden i Vietnam

På Mekong-floden i Vietnam

En af Vietnams helt store oplevelser er vietnameserne selv. Et af de mest fascinerende, farverige...
Gennem Vietnams grotter i kajak

Gennem Vietnams grotter i kajak

Ha Long Bugten i det nordlige Vietnam er med sine unikke kalkstensklipper på UNESCOs liste over v...
Phu quoc island

Phu quoc island

Phu quoc island - 15 km syd for Cambodjas kystlinie ligger øen Phu quoc. Her findes både bjerge, ...
Cu Chi-tunnelerne

Cu Chi-tunnelerne

Cu Chi tunnelerne - Disse tunneler, 30 km. uden for HCMC, er måske den mest besøgte seværdighed i...
Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City - I Sydvietnam ligger Hos Chi Minh City, tidligere kaldet Saigon. Hvor Hanoi har...
Mui Ne

Mui Ne

Mui Ne - Syd for nah trang ligger den lille stille fiskerby Mui Ne. Byen har en smuk tropisk palm...
Fansipan

Fansipan

Fansipan - Sapa er omringet af bjergkæden Hoang Lien bjergene inklusiv Fansipan , Vietnams højest...
Mekong går over sine bredder

Mekong går over sine bredder

Det er sæson for oversvømmelser i Sydøstasien, og vietnameserne omkring mægtige Mekongs floddelta...
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind