Du er her:

Weekendvandring i Mols Bjerge

På tur i nationalparken


  Bjerge er nok så meget sagt, men bakkerne i Mols er noget helt særligt. Her finder man morænelandskaber fra istiden, stier der dufter af Italien, vide havudsigter og fine lejrpladser. Og – selvfølgelig – masser af vandrestier, der giver adgang til det hele. Mols Bjerge er kendt for sine unikke karaktertræk fra istiden og sit kuperede morænelandskab, der har givet det velbevarede landskab titel som nationalpark. Det, der for mig kendetegner Nationalpark Mols Bjerge, er dog en stor diversitet i landskabet og en masse forskellige sanselige indtryk. Man vandrer mellem store og små åbne områder, til tætvoksede skove og områder med udsigt over bugten. Her er idyllisk, og man får en fornemmelse af at være ude i natur, hvor det menneskeskabte ikke har taget over. Det er oplagt at starte en weekendtur i området fra Femmøller, og så er det ellers bare på med rygsæk og vandrestøvler og ud i Mols Bjerge. Der findes massevis af små rundture inde i selve nationalparkens hjerte, og det er først for nyligt, at der er lavet en mere sammenhængende rute, Mols Bjerge-Stien, på den ene side af Femmøller. Jeg foretrækker dog selv at sammensætte en vandrerute, da der er masser af muligheder for en varieret weekendtur i området. På med rygsækkenMed ankomst til Femmøller fredag eftermiddag er det muligt at nå ud til flere forskellige overnatningspladser fra byen. Ofte har jeg vandret mod Ørnbjergmølle, som ligger omkring to timers vandring fra Femmøller. I byen krydser man én af de fem møller og kommer gennem et sommerhusområde, inden man når ud i den mere uberørte skov. Kuperede lysninger åbner sig i skoven, og man aner nu, hvad Mols Bjerge har at byde på. Og hvad der venter én de næste par dage. Ørnbjergmølle ligger på Molsstien og er et idyllisk, stille område med charmerende, gamle bygninger. Ved møllen er der en god overnatningsplads med to sheltere og et stort græsareal, man kan benytte til fri teltning. Området har desuden et muldtoilet, vandpost og et overdækket informationshus med borde og bænke. Efter at have gået i øsende regn en hel eftermiddag er det fantastisk at kunne komme i læ ved denne plads. Der er flere bålpladser, men da der ikke er meget brugbart brænde at samle i skovbunden, så er det en god idé selv at medbringe noget. Pladsen ligger for øvrigt godt i læ, og de gode faciliteter skaber rammerne for en god oplevelse, ligegyldig hvordan vejret måtte være. Idyllisk landskabEn ny dag venter, og det er oplagt at sætte kursen tilbage mod Femmøller via en anden rute end dagen før. De åbne landskaber med enkelte gårde leder tankerne hen på en Morten Korch-film, og der er rigtig mange flotte stier at vælge mellem – det kan være svært at vælge. Noget af det, der kendetegner Mols Bjerge, er, at man med sikkerhed kommer til at krydse stier, man allerede har gået på, men at der hele tiden er nye stier at tage og dermed mulighed for en stor variation i oplevelsen fra tur til tur. Når man har krydset Femmøller igen, lander man i Aarhus Plantage...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 06. apr 2018
Senest opdateret den 07. apr 2018
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind