Du er her:

3 Alpeture fra hytte til hytte


Der ligger mere end 3000 hytter i Alperne, som giver husly og serverer mad til vandrere. Vi kigger her på tre vandreture fra hytte til hytte, som opfylder alle drømme om Alpevandring.


1. Tour de Mont Blanc

Alpernes mest populære vandrerute, der samtidig er en af verdens helt store vandreklassikere. Den 170 kilometer lange rute bringer én gennem Italien, Frankrig Schweiz og nogle af de mest storslåede landskaber i Alperne undervejs.

De fleste, der vandrer ruten, starter i Frankrig, går over Col de la Seigne og ind i Italien, hvor de bliver belønnet med formidable udsigter til Mont Blancs sydside samt store klippevægge, gletsjere og et utal af toppe. Landskaberne er en stor kontrast til dalene, der venter i Schweiz. Her bliver de højalpine landskaber udskiftet med frodige Val Ferret, hvor der er gamle gårde med blomster og rigeligt med idyl – en stor og herlig kontrast. Til sidst, efter omtrent 10 dages vandring, kommer man til Chamonix-dalen.

Man er selvsagt ikke alene på en af Europas mest populære ruter, men man kan overveje af gå ruten med uret. Langt de fleste går nemlig rundturen den anden vej, og går du med uret, vil du normalt rende ind i en god flok mennesker i løbet af kort tid, men resten af dagen har du landskaberne mere for dig selv.

Der er desuden glimrende mulighed for at tilrettelægge turen efter ens form og temperament, da der er rigeligt med hytter at overnatte i undervejs.

 

Alpeture Shutterstock.com Volker Rauch

2. Stubaier Circuit

Ruten her tager omtrent ni til ti dage at vandre og går som en hestesko over Stubaier-dalen i De Østrigske Alper. Her er bjergene ikke så høje, som de er omkring Mont Blanc, men de er dramatiske, og da man hver dag krydser en ny bjergkam, er der rigeligt med store udsigter ud over toppene.

Der er dog også rigeligt med højdemeter, så det er godt at have vandreformen i orden, inden man sætter ud på stien, der starter blot en time med bus fra lufthavnen i Innsbruck.

Store dele af ruten byder på vidundelige udsiger ud over frodige dale dybt nede, og man kommer samtidig helt tæt på store gletsjere og ind under de takkede toppede.

Det her er desuden en rute, hvor man bliver forkælet med meget fine hytter at overnatte i.

Hytterne at overnatte i undervejs er som følger: Innsbrucker - Bremer - Nuernburger - Sulzenau -
Dresdner - Neue Regensburger - Franz Senn - Starkenburger - Neustift.

Læs mere om ruten på www.stubai.at


Alpeture Shutterstock.com TTstudio

3. Drei Zinnen

Den lidt kortere italienske rute her byder på klassiske Dolomitter med klippespir og rigeligt med bjergdramatik. Tager man tre overnatninger undervejs rundt om det let genkendelige massiv har man masser af tid til at tage afstikkere og nyde landskaberne.

Der ligger intet mindre end 56 hytter i området, så der er rigeligt med muligheder for at gøre turen længere, tilføje ekstra dagsture og i det hele taget strikke turen sammen, som det passer én bedst.

Man kan starte turen i den grønne, frodige, blomsterfyldte Fischlein-dal, men omtrent 1000 højdemeter bringer én op i et helt og aldeles anderledes og råt landskab med vertikale klipper og dybe fald.

De dramatiske udsigter, der på skift får én til at lægge nakken bagover, snige dig ud til afgrunde og skimte dybt ned i dale og indstille øjnene på uendeligt for at skue ud over tinder til horisonten, varer ved, som cirklen bliver mere og mere fuldendt.

Læs mere om turen på www.drei-zinnen.info

Foto 1: Nando Machado/www.shutterstock.com
Foto 2: Volker Rauch/www.shutterstock.com
Foto 3: TTstudio/www.shutterstock.com

Find din næste tur her


Drei Zinnen

Drei Zinnen

Priser fra 3.195,-
Fællesture
Vandreture i Toscana

Vandreture i Toscana

Priser fra 8.998,-
Ture på egen hånd
Det ukendte Sicilien - Etna og Stromboli

Det ukendte Sicilien - Etna og Stromboli

Andre spændende artikler


Vandresti gennem Italiens 25 nationalparker

Vandresti gennem Italiens 25 nationalparker

Vintervandring på Sardinien

Vintervandring på Sardinien

Efterårsvandring i det nordlige Toscana

Efterårsvandring i det nordlige Toscana

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind