Du er her:

Guide: Vandring fra hytte til hytte i Alperne

Bjergstier om dagen - Varm seng om natten


Der er mere end 3000 hytter til vandrefolket spredt rundt i Alperne. Men hvorfor overhovedet vandre fra hytte til hytte? Hvor skal man starte? Hvad skal man pakke i rygsækken? Vi kigger på det og en hel del mere.


Hvorfor vandre fra hytte til hytte?

Lad os starte ved begyndelsen: At vandre fra hytte til hytte indebærer, at man følger stier og ruter, hvor der undervejs ligger hytter, som man kan overnatte i.

En tur fra hytte til hytte kan vare et par dage eller flere uger, for alt i mens der er nogle ruter, som ligger mere eller mindre fast og er velkendte klassikere – for eksempel ruten rundt om Mont Blanc eller Haute Route fra Chamonix til Zermatt – så er det ofte muligt at strikke sin egen tur sammen.

Du kan således lave en tur, der passer lige netop dig, eller din gruppe, alt efter hvor langt, du ønsker at vandre om dagen, og hvor hård du har lyst til, turen skal være. Derudover er der en række fordele ved at vandre fra hytte til hytte:

  1. Du kan drage ud med en langt lettere rygsæk, end på ture uden mulighed for overnatning, da du ikke skal bekymre dig om at slæbe telt, sovepose, underlag, kogegrej og adskillige måltider i rygsækken.

  2. Du kan tage såvel børnene som bedstefar med ud på stierne. Den meget lettere rygsæk betyder, at stierne bliver tilgængelige for en langt større målgruppe. Hytterne ligger i en afstand, så små fødder kan nå frem mellem dem; som oftest med 8 til 15 kilometers afstand.

  3. Du behøver ikke nødvendigvis at have den helt store vandreerfaring. Der findes masser af veltrådte, velmarkerede ruter, hvor du har folk at støtte dig til undervejs og kan få god information om stien, vejret osv. i hytterne. Det gælder særligt på de mere kendte ruter.

  4. Du har god mulighed for at starte ud frisk og veludhvilet om morgenen, da du sover i en seng hver aften og ikke skal bekymre dig om at ende i dårligt vejr i teltet.

  5. Du har ofte adgang til et bad, når vandredagen er overstået. I de større hytter kan det endda være, det er et varmt et af slagsen.

  6. Du spiser god mad. Der bliver serveret morgen- og aftensmad i hytterne, nogle gange er det ren gourmet. I nogle hytter kan du få smurt dig en madpakke til dagen på stien.

  7. Du kan falde i snak med andet vandrefolk, godtfolk og bjergfolk i hytterne, hvis du har lyst. Her er der masser af gode tips at hente. Og der er tid til at udveksle dem i eftermiddagssolen på terrassen. Eventuelt over en kold øl.

 

Læs alle artikler
for 29 kr. pr. måned.

(uden binding)

Allerede medlem?

Find din næste tur her


Priser fra 3.195,-
Fællesture
Vandreture i Østrig

Vandreture i Østrig

Andre spændende artikler


Vandring i Alperne - Østrig fra hytte til hytte

Vandring i Alperne - Østrig fra hytte til hytte

Toptur i Østrig

Toptur i Østrig

Alpeidyl i Østrig

Alpeidyl i Østrig

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind