Du er her:
  • Nyheder
  • Ekspedition: 15 år om 7 toppe

Ekspedition: 15 år om 7 toppe

The 7 summits til fods, på cykel og i kano


JelleDet er 1749 dage siden, Jelle Veyt startede på sin ekspedition, så nu er det bare 3105 dage tilbage. Sådan cirka. Ind til videre har han besteget bl.a. Mt. Everest. Lige nu sidder han i en kano på vej til Ny Guinea.

I de her dage sidder den belgiske eventyrer i en kano med kurs mod Ny Guinea, hvor han har planer om at bestige Oceaniens højeste bjerg, Carstenz Pyramid. Det er dog kun en lille del af en næsten 15 år lang ekspedition, der har et simpelt, om end uhyre ambitiøst, mål:

At bestige The 7 Summits, det højeste bjerg på hvert af de syv kontinenter, men undervejs kun bruge muskelkraft til at nå frem til bjergene.

Ingen motoriserede køretøjer – kun cykel, kano, kajak og ski.

Jelle Veyt satte ud fra Belgien i sommeren 2013 med blot 3000 € på lommen. Han cyklede til Rusland og besteg Mt. Elbrus. Cyklede videre til Nepal og besteg Mt. Everest (efter at have ventet i to år på grund af laviner og jordskælv i 2014 og 2015). Cyklede videre til Indonesien og er nu på vej i sin kano til Ny Guinea for at hakke bjerg nummer tre af på listen.

Herefter venter en cykeltur til Afrika, bestigningen af Kilimanjaro, en rotur på tværs af Atlanten til Miami, en cykeltur til Alaska, bestigningen af Denali, cykelturen videre ned gennem Nord- Mellem- og Sydamerika og bestigningen af Aconcagua, inden den måske største udfordring venter: Roturen fra sydspidsen af Sydamerika til Antarktis.

Klarer han den gennem de notorisk vilde vande, spænder han skiene under fødderne og begiver sig over det frosne kontinent til Mt. Vinson; det sidste af de syv bjerge på listen.

Jelle Veyt regner som sagt med, at han har 3105 dage til det sker. I løbet af den tid regner han med at skulle cykle 36.600 kilometer, ro 8600 kilometer og klatre 29.000 højdemeter.

Du kan følge ham på ekspeditionen, som han kalder 7 Summits of Happiness

Privatfoto: Jelle Veyt i Tibet

Skrevet af: Tore Grønne
Den 27. apr 2018
Senest opdateret den 12. mar 2021
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind