Vandring

Vild med vandring! På denne side finder du inspiration til din næste vandretur. Du kan læse mere end 1000 artikler om vandring og vandreture fra magasinet Opdag Verden. Du finder test af udstyr og masser af gode råd og tips til din næste vandretur. Opdag Verden er en medlemsklub som udspringer af magasinet Opdag Verden. Klubben tilbyder vandreture, kurser i friluftsliv, og andre medlemsaktiviteter.

 

Nationalparker foræret til Chile

in photos patagonia 2
Da stifteren af The North Face, Douglas Tompkins, døde for nogle år siden som følge af underafkøling, efter han var kæntret i sin kajak i iskoldt vand i Patagonien, havde han arbejdet på at frede enorme naturområder i området i årtier.

Nu har hans enke, Katrine Tompkins, overdraget jord, som parret gennem lange tider opkøbte, til den chilenske præsident med det formål at gøre områderne til statsejede nationalparker.

De kommer med tiden til at dække et samlet areal, der er næsten lige så stort som Danmark. Patagonia National Park og Pumalín National Park var allerede åbne for offentligheden, men hvor de tidligere har været ejet af Tompkins Conservancy, så tilhører de nu den chilenske stat.

Og det stopper ikke her:

“Mens vi fortætter med at hjælpe til med at promovere og beskytte de her nationalparker, så er vi også begyndt at kaste opmærksomheden på nye fredningsprojekter i Chile og Argentina, da vi arbejder på at frede og genoprette store, vilde og forbundne økosystemer,” siger Katrine Tompkins i forbindelsen med overdragelsen af de to landområder.

www.patagoniapark.org og www.parquepumalin.cl kan du læse mere om nationalparkerne.

Guanaco at Patagonia Park L

Lago ChicoTrail Maps for Go

Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet Mandag, 23 April 2018, opdateret 10 April 2018, læsninger: 1484

Log ind