Du er her:

Argentina


Argentina - på opdagverden.dkVelkommen til de store vidder, med Andesbjergene i vest, den store flade Pampa i midten og det barske golde i syd. Den aktive ferieform passer til naturens uanede muligheder med bjerge, skove og vand, samt varme, kulde og tempereret klima.

Argentina er meget anderledes end andre lande i Sydamerika, den europæiske indflydelse i historien gør det til et moderne og meget europæisk land at besøge. Dette enorme land, som er 60 gange større end Danmark, har i tidens løb haft en turbulent tid med interne uroligheder, militærstyre, korruption og økonomisk nedtur. I dag oplever man gudskelov et enormt gåpåmod og iver efter at få Argentina på fode igen, samt naturligvis et håb om at det argentinske fodboldlandshold altid vil vinde VM.

  

Hvornår skal jeg rejse til Argentina?

Argentina spreder sig meget bredt klimamæssigt, men som udgangspunkt kan man gå efter forår og efterår idet størstedelen er tempereret klima, så undgår man både den ekstremt varme sommer og  vinteren hvor vandstanden falder ved vandfaldende.

Der er dog undtagelser, går turen til Patagonien og Tierre del Fuego så gå efter sommerperioden, så er der god chance for at få 9-10 grader om dagen.

Skal man op på Aconcagua, vil det også foregå i sommerperioden, altså fra december til februar/marts.

Rejsen rundt i Argentina

Argentina har i mange år været kendt for at være et dyrt land at rejse rundt i, men efter at man  for nogle år siden devaluerede pesoen med 2/3- del og ikke længere fulgte den amerikanske doller, er Argentina blevet et billigt land at rejse i for en skandinav.

Ved en del ting betaler du 50% mere end argentinerne gør. Har du lokale kontakter kan man med fordel få dem til at lave reservationer på hoteller, busafgange etc., så kan de måske snakke prisen ned. Det er normal kutyme og kan sagtens accepteres økonomisk, nu hvor pesoen ikke er så dyr.

Altid godt at have en portion US-$ med i bunden af bagagen. Såfremt du medbringer rejsechecks, sørg for at de er i US $. Når du veksler om til peso, så sørg for at få mønter og småsedler, især når du er uden for de store byer, men selv i byerne skal du ikke regne med at komme med bussen eller købe slik med store sedler.

Køb lædervarer; sko, tasker, bælter og overtøj for her får man noget ud af sine penge.

Gode transportforbindelser med fly og især bus. Skønt at rejse med de gode langtursbusser hvor der på de lange ture er servering undervejs. Hyggeligt at sidde/ligge i sit enorme bussæde og se solopgangen udover pampaen. Glem alt om tog, det er som sådan ikke eksisterende.

Inde i byerne, især hvis man skal til La Boca og San Telmo i Buenos Aires som ligger lidt udenfor, aftal med taxichaufføren at han f.eks. skal hente dig igen 2 timer efter på det sted hvor du blev sat af.

Pas på din bagage og det kan anbefales at have et par spanske gloser i baghånden.

Sundhed og sikkerhed

Sundhedsmæssigt skal man naturligvis følge de typiske småregler med hensyn til det man spiser og drikker, men ellers er Argentina et rimeligt hæderligt land at rejse i. Kontakt Statens Serum Institut (www.vaccination.dk) et stykke tid før afgang for vacciner og naturligvis køber du den store rejseforsikring når du er så  langt væk hjemmefra. Er du oppe i højderne i Andesbjergene, så er der risiko for højdesyge.  
 
Sikkerhed er noget argentinerne tænker meget på . Økonomiske problemer giver naturligvis en større gruppe af mennesker der har mindre og ønsker mere. Lyt til de lokale råd og spørg der hvor man bor hvordan man skal forholde sig til diverse dagligdagsting såsom at gå ude om aftenen etc.

Husk at du er turist og på de fleste af os er det ret tydeligt, også selvom man har rejst rundt i flere måneder og føler sig som en ægte rejsende.

Vær opmærksom på hvor du er. Lad de dyre smykker og lækre ure blive hjemme. Fremvis ikke store pengebeløb. Bor du på et trygt hotel, lad værdigenstande blive i boksen. I storbyerne er der småkriminalitet som alle andre steder, men på en rejse kommer man jo forskellige steder hen, så gør det enkelt for dig selv. Uheldet kan være ude, ingen er perfekt og lommetyve er jo vildt dygtige til deres gebet.

Vær opmærksom, ikke godtroende og sørg for at dine værdier befinder sig forskellige steder på dig og din bagage. Husk at have kopi af pas, rejsechecks og flybilletter med dig, men efterlad også et sæt hjemme hos familie/venner. Man kan også scanne sine vigtige papirer ind og send dem på en e-mail til din hotmail adresse (har du ikke en, så lav en). Så kan du printe dem ud på enhver computer-cafe.

Hold dig væk fra demonstrationer og enhver form for optøjer. Kommer du i kontakt med de officielle myndigheder vær høflig. Glem alt om dansk humor i sådanne situationer og en lille del af hjernecellerne må da godt huske på at argentineren har en anden holdning til politiet end vi har.

Det er stille og roligt ved at ændre sig med den nye præsident Kirscher, men det er jo et land der i mange år har fungeret med korruption. Det danske generalkonsulat i Buenos Aires bor; Avenida Leandro N. Alem 1074, Piso 9, C100 1AAS Buenos Aires. Tlf. +11 4312 6901.

Rejsen til og fra Argentina

Ankommer du med fly til Ezeiza International Airport, gå ned til taxi skrankerne og bestil/betal taxi der eller sørg for afhentning i lufthavnen.

Der findes også forskellige busselskaber som opererer med ”safe-busses” f.eks. Manuel Tienda León (www.tiendaleon.com.ar).

Det er ikke nu, du skal spare nogle kroner. Ankommer du til hovedstaden via bus, så ender du nok ved den store buscentral i Buenos Aires, og igen anbefales det, at du går hen til de små glasbure, hvor man betaler for en sikker taxi.

Derudover er der et hav af grænseovergange med Chile, Bolivia, Paraguay, Uruguay, Brasilien. De fleste passerer disse overgange via bus og husk at have check på dine papirer, så burde alt fungere.

Befolkning, religion og kutur

De tørre facts er en befolkning på 36 mil. hvor de 13 mil. bor i hovedstaden og dens forstader. Som gæst i landet oplever man at de fleste er 2. og 3. generations indvandrer fra Europa.

Argentinerne er et dejligt folkefærd. De kan lide at have det godt. Er, trods den voldsomme historik, glade for deres land og dem selv. Gæstfrie og hjælpsomme. Den kulinariske del af kulturen indeholder spændende ting såsom Asado – at oversætte det til 'at grille' er faktisk lidt af en fornærmelse. Mange husejere har et lille mini hus på deres grund, hvor der er et mægtigt ildsted.

Der bliver fyrret op med træ, som naturligvis bliver til trækul og så kommer de store stykker kød frem og lagt på riste, mens hemmelige marinader anvendes. Måden at lave sin asado på går fra far til søn osv. Det sætter naturligvis en prik over i´et at argentinsk kød er fantastisk.

Mate – en venskabsdrink
En form for te med en meget kraftig bitter smag. Det drikkes af et krus, enten lavet af kalabas, træ eller sølv, heri lægges mate bladene og varmt vand hældes i. Derefter drikker man igennem et sugerør af sølv eller træ. Det er ikke kun en drik, det er et ritual. Primært drikker man det sammen med en anden og skiftes til at hælde vand på og drikker af det samme krus.

Man vil dog se ivrige mate drikkere gå rundt med en termokande fyldt med varmt vand og deres matekrus i armene. Empanadas er endnu en dejlig ting, små runde dejstykker der klappes sammen med alverdens fyld indeni og bages, skønt.

Så kød er stort, vin er stort, mate er stort, men morgenmad er slet ikke stort. Hvilket godt kan være svært for ens danske krop, især når man er på aktiv ferie/rejse. Derudover spiser de først aftensmad ved 22-23 tiden, så en pakke kiks i baghånden kan gøre god nytte.

Det religiøse fundament er romersk-katolske og styrken i hvor meget religionen præger hverdagen er lige så varierende som landet er stort.

 

Læs artikler om Argentina fra magasinet Opdag Verden - din genvej til friluftsliv og eventyr:


Til fods fra Ushuaia til Alaska

Til fods fra Ushuaia til Alaska

Som om de 23.305 kilometer til fods fra sydspidsen af Sydamerika til Ishavet på Alaskas nordlige ...
Rundt om Aconcagua – og så til tops

Rundt om Aconcagua – og så til tops

For de fleste er det nok – og tilmed en afsindig kraftanstrengelse – at bestige Aconcagua; Sydame...
På bikepacking-eventyr fra Argentina til Alaska

På bikepacking-eventyr fra Argentina til Alaska

Bag om bikepacking
Kæresteparret Marie og Kenneth fra Vesterbro satte i januar 2017 ud for at følge deres drøm om at...
6 forrygende vandreruter

6 forrygende vandreruter

I året, der næsten er gået, har vi i Opdag Verden bragt artikler fra en lang række forrygende van...
Vandring i Argentinas Lake District

Vandring i Argentinas Lake District

Takkede tinder og blanke spejle
Takkede tinder, blanke bjergsøer, rustikke refugier. Frygter du ikke at få nogle højdemeter i b...
På tværs af Andesbjergene til hest

På tværs af Andesbjergene til hest

I indianernes fodspor
Denne isolerede del af Andesbjergene kan kun opleves med et trek. Du kan tage turen til fods, men...
Gletsjerkrydsning i Chile

Gletsjerkrydsning i Chile

På glatis i Patagonien
Da den norske polar-legende Børge Ousland spørger den erfarne vildmarksmand Bengt Rotmo, om han v...
Rundt om Huemul-bjerget i Argentina

Rundt om Huemul-bjerget i Argentina

Massiv trekking i Patagonien
I den argentinske del af Patagonien drager Elsa og Rasmus ud på et øde trek i Parque Nacional los...
Sensommertrekking i det sydligste Sydamerika

Sensommertrekking i det sydligste Sydamerika

Glimt fra verdens ende
Solen er taget til psykolog, og vinden piber igennem marv og ben. Vidste man ikke bedre, skulle m...
Vokser Aconcagua?

Vokser Aconcagua?

Er man en af dem, der har fod på Sydamerikas højeste bjerg, Aconcagua, så kan man nu klappe sig s...
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind