tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Ny svenskerrute for de eventyrlystne | Vandring | Sverige | Opdag Verden

Ny svenskerrute for de eventyrlystne

nysvenskerruteDu får brug for kort, GPS og navigeringsevner på en ny rute i Skåne, der adskiller sig fra en god del af landsdelens andre vandreruter. Den er nemlig ikke afmærket. Til gengæld er der skruet op for eventyret.

De fleste af Sydsveriges vandrestier er ret velpolerede med god skiltning, men sådan er det ikke med den nye Söderåsleden. Den er helt bevist holdt mere rå og er således ikke afmærket.

Det betyder, at man skal kunne navigere efter kort og GPS – og at man har mulighed for at få en naturoplevelse ud over det sædvanlige med mere opdagelse og færre folk på stierne.

Ruten er på omtrent 54 kilometer og inddelt i fem etaper. Undervejs kommer du sandsynligvis til at kravle under pigtrådshegn, vandre over marker med græssende dyr og krydse små vandløb.

Söderåsleden bliver nemlig ikke vedligeholdt, og der er ingen aftaler med samarbejdspartnere i form af markejere osv. undervejs. Ruten er alene mulig på grund af allemandsretten, men det stiller samtidig krav til vandrere om at respektere dens regler og naturen undervejs.

Du kan læse mere om den svenske allemandsret i vores guide til fjeldvandring, og du kan desuden læne dog op ad princippet om kun at efterlade fodspor. 

Du kan finde mere info om Söderåsleden samt kort og GPX-filer på www.visitsoderasen.se 

Du kan også tage med Opdag Verden på weekendvandreture i Sydsverige 

LÆS OGSÅ

Masser af artikler fra Sverige 
Artikel om weekendtur på Österlenirkeln
Artikel om 3 smutture til svenske nationalparker 

Skrevet af: Redaktionen Foto: Kimson / www.shutterstok.com, Skrevet Tirsdag, 20 august 2019, opdateret 23 august 2019, læsninger: 3097

Log ind