Du er her:

VÆLG DEN RETTE RYGSÆK

Rygsæk til 4 typer ture


Vandrerygsække kommer i mange forskellige typer, størrelser og prisklasser med forskellige styrker, detaljer og egenskaber. Her er de bedste tips til at vælge den rette rygsæk til dagsturen, weekendturen, fjeldturen og turen fra hytte til hytte. Der er stor forskel på, hvor meget forskellige personer pakker i rygsækken til den samme type tur, men helt grundlæggende handler det om at vælge den rette rygsæk, alt efter hvor meget man pakker, og hvor let og kompakt grej man har. Rygsække adskiller sig mest med hensyn til bæresystem, komfort og detaljeringsgrad. Derudover varierer størrelsen på rygsækken meget, alt efter om den er designet til en tur med telt, sovegrej og mad til flere dage, eller om den bare skal bringe dig frem til en hytte, og du derfor kan have mindre udstyr med. V i tager her udgangspunkt i fire forskellige typer af ture og kommer med gode råd til, hvilke egenskaber, der er vigtige, og hvilken størrelse rygsæk der passer til den type  rke: 70D/ 100 D Nylon / Pris: 1.299 kr.
10 VIGTIGE TING AT HOLDE ØJE MED Vægt: Vælg en rygsæk, som er designet til den vægt, du skal have i rygsækken. En 70 liters rygsæk på 2000 gram vil højest sandsynligt ikke bære 20 kilo lige så behageligt som en rygsæk på 3000 gram. En tungere rygsæk med kraftigere polstring vil faktisk kunne føles lettere end en let rygsæk, så det er ikke altid bedst at gå efter, hvad der er lettest. Du skal sørge for at finde ud af, hvor meget vægt der maksimalt kan være i din rygsæk og lade være med at stoppe mere i den, end den er lavet til. Klima: Det kan være en fordel at tænke klima ind, når du vælger rygsæk. Til varmere klima kan luft til ryggen og et let, luftigt bæresystem gøre varmen noget mere overkommelig. Rygsække fås ofte med ventilation i form af net og afstand til ryggen, og huller i stropper som gør det muligt at komme af med varmen. I kulde og sne er der behov for det modsatte. Her skal materialerne være så lukkede som muligt og uden net og uden for mange åbninger, da sne vil sætte sig fast. Pasform: Pasformen er det vigtigste at kigge efter ved en rygsæk, hvad end det er en større eller mindre rygsæk. En rygsæk skal kunne finjusteres, så ryglængden og hoftebæltet sidder, som det skal på dig. Vægten skal hovedsageligt bæres på hofterne, så det er vigtigt, at hoftebæltet er polstret nok til, at du komfortabelt kan bære den vægt, du har i sækken. Dame- & herremodel: Vælg den rette model og kig efter dame- og herremodeller. Opbygningen på dame- og herrerygsække er ...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 26. apr 2020
Senest opdateret den 02. apr 2021

Andre spændende artikler


Sådan vælger du støvler til turen

Sådan vælger du støvler til turen

15 råd til en varm nat i soveposen

15 råd til en varm nat i soveposen

3 nyheder til turkøkkenet

3 nyheder til turkøkkenet

4 JAKKER TIL KOLDERE TIDER

4 JAKKER TIL KOLDERE TIDER

5 gode grunde til at vi elsker uld

5 gode grunde til at vi elsker uld

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind