Du er her:

Forlænget weekend i fjeldet

I sol og slud mellem graner og højfjeld

 

Skrevet af: Marcus Hornum Bing
Opdateret den 04. mar 2022

 

Er en forlænget weekend nok tid til at komme i fjeldet i Norge? Helt sikkert! I Blefjell venter fine fjeldstier, hyggelige træhytter og et uimodståeligt afbræk fra hverdagen; også i ydersæsonen.

Roen sænker sig helt ad sig selv, idet vi træder ud af taxaen. Sneen ligger som en hvid og beroligende dyne over fjeldet. Vi ved, at blot to kilometer inde i terrænet ligger Daggrøhytta, som er den første DNT-hytte på vores forlængede weekendtur til norske Blefjell. Far og søn. Fire dage. Tre hytter. Ét uimodståeligt afbræk fra hverdagen. I taskerne er der alt fra ost til æg og vakuum-pakkede bøffer samt breve til bearnaisesovs. Vi skal ikke mangle noget – selv en god vejrudsigt har vi sikret os. Vi erfarer dog hurtigt, at sol og tørt vejr for oven ikke er lig med tørre stier og vigtigst af alt: Tørre tæer.

Mens solen stiger op over den vestvendte bjergkam, vi skal op ad, lukker vi døren til Daggrøhytta musestille bag os. Ét ungt norsk par besætter det andet sovekammer i hytten og sover længe – vi skal ud og have al det fjeld, vi kan suge til os i løbet af de få dage, vi har til rådighed. Dagen forinden var sneen på stien fra Killingskaret til Daggrøhytta godt nedtrådt og underlaget stabilt; en luksus, der stopper umiddelbart efter afgang mod den nedlagte sæter Øvre Fjellstul.

Med fødderne som sneplove trænger vi tålmodigt frem gennem skiftende fjeld og skov. 11,3 kilometer stod der på Garmin-GPS’en, da vi stod foran nattens logi. Efter halvanden time er vi nede på 9,3. Men hvad gør det langsomme tempo, når vi har ferie, solen skinner, og vi har fjeldet for os selv. Kan man ønske sig mere?ovenstående links. 

Læs denne artikel gratis

Få et Basismedlemskab og
læs alle artikler og
få E-posten helt gratis.

BASIS Medlemskab

Indtast dine oplysninger herunder for at tilmelde dig BASIS Medlemskab.

Log ind, hvis du allerede har eller har haft et medlemskab


Opret ny profil

Ved oprettelse af dette medlemskab, accepterer du vores privatlivspolitik, og at opdagverden.dk gemmer dine informationer.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Vandring i Jotunheimen

Vandring i Jotunheimen

På vandresafari i det norske

På vandresafari i det norske

En vandretur i Romsdalen i Norge

En vandretur i Romsdalen i Norge

Log ind