Se filmen ’På afveje i Libanon’

Film med Opdag Verdens Tore Grønne

Du kan nu se filmen ’På afveje i Libanon’ ganske gratis.

PaaAfvejeplakat.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 22. dec 2021
Læst af: 6160

Du kan nu se filmen ’På afveje i Libanon’ ganske gratis.

Filmen handler om en rejse i foråret 2019, hvor Opdag Verdens redaktør, Tore Grønne, drog til Libanon for at cykle det lille land rundt med sine kammerater Bjørn Harvig og Rasmus Falck Larsen.

Tore og Bjørn er begge medlemmer af Eventyrernes Klub og har hver især cyklet titusindvis af kilometer rundt i verden; på jagt efter eventyr og den magi, der opstår, når man møder fremmede folk.

Rasmus har aldrig før rejst på cykel, men er filmmand og har pakket sit kamera, da de sætter ud i Libanon på skramlede lejecykler med bløde bedstefar-sadler (og et enkelt løst baghjul) fra Beirut.

De drømmer om at vise, at hvis man hopper på cyklen i lande, som herhjemme i Danmark har ry for at være ‘banditlande’, så kommer man tæt på mennesker og kulturer og finder ud af, at verden ofte er bedre end dens ry.

Derfor lader de sig fare vild i Libanon.

De krydser øde bjerge, finder vilde lejrpladser og cykler gennem illegale hashmarker – og de bliver inviteret indenfor hos fremmede, får nye venner over adskillige boblende vandpiber i en palæstinensisk flygtningelejr og lander på et bizart hyldestmuseum for Hizbollah.

Rasmus Falck Larsen, som filmede, klippede og producerede filmen, vandt Debutantprisen’ på sidste års Nordic Adventure Film Festival, hvor filmen havde verdenspremiere.

Du kan se filmen på www.picnicproductions.dk 

Andre spændende artikler


På mountainbike i Norges klippelandskaber

På mountainbike i Norges klippelandskaber

Cykeltur på Friendship Highway

Cykeltur på Friendship Highway

Inspiration til cykelturen i Europa

Inspiration til cykelturen i Europa