Udstyr: Sovegrej til kolde ture

Grej kolde ture

Alle, der har været på ture, hvor temperaturen kommer ned under frysepunktet, ved, hvor vigtigt det er at sove natten igennem uden at fryse. Vi kigger her på grej til de kolde ture, der er med til at sørge for en bedre nat uden klaprende tænder.

Grej_kolde_ture.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 13. apr 2022
Læst af: 3329

Grej kolde ture

Alle, der har været på ture, hvor temperaturen kommer ned under frysepunktet, ved, hvor vigtigt det er at sove natten igennem uden at fryse. Vi kigger her på grej til de kolde ture, der er med til at sørge for en bedre nat uden klaprende tænder.

RAB Ascent 700RAB Ascent 700

Dun til den kolde tur

Mangler du noget varmt at kravle ned i, når temperaturen begynder at kradse en smule, så finder du her en ekstra bred, varm og komfortabel sovepose fra de engelske dunspecialisters Ascent-kollektion. Den består af alsidige, komfortable dunsoveposer, som ikke sprænger budgettet.

Rab Ascent 700 er designet til at bruge forår, sommer og efterår, men med en komforttemperatur på -2°C og en nedre komfortgrænse på -8,5°C kan den faktisk bruges det meste af året mange steder.

Ydermaterialet er i et let og stærkt nylonmateriale, 30 denier Pertex Quantum, og isoleringen består af 650 fillpower andedun, der er behandlet med en fluorcarbonfri imprægnering.

Det gør dunene mere modstandsdygtige over for vand og fugt. Dunene er desuden Responsible Down Standard-certificerede; en garanti for, at produktionen er foregået under ordentlige forhold.

Soveposen har en lamineret flap, der forhindrer den solide YKK-lynlås i at sætte sig fast i materialet. Den isolerede krave forhindrer, at den værdifulde varme siver ud gennem hovedåbningen, og den anatomiske fod- og hættekonstruktion sørger desuden for varme og komfort.

Der medfølger en pakpose til brug på tur og en stor opbevaringspose til længere tids opbevaring derhjemme. Vægt: 1290 gram.

2.499 kr. / Friluftsland


 

Exped Downmat 7MExped Downmat 7M

Varm søvn på dununderlag

Nattesøvnen på turen kan blive forpurret af kulde fra jorden under dig, men med det her Liggeunderlag, der har dunisolering og en integreret pumpe, er der meget lille risiko for, at det sker.

Underlaget er nemlig ikke blot komfortabelt og let; det har også en imponerende god isolationsevne, hvilket gør, man kan bruge det til stort set alle ture året rundt.

Den integrerede pumpe gør desuden, at man hurtigt og enkelt puster underlaget op helt uden at skulle blæse med munden. Dermed undgår man at puste fugtig udåndingsluft ind til dunene.

Exped Downmat 7M har en R-værdi på 5,9 og en vægt på under 900 gram, inklusive pumpe og pakpose. Det er fyldt med 700 fillpower dun, og ydermaterialet er i 75 denier polyester. Når det er pustet op, måler underlaget 183 x 52 x 7 centimeter. Der medfølger et reparations-sæt.

Vægt: 890 gram.

1.799 kr. / Friluftsland Eventyrsport


ReactorSea to Summit Thermolite Reactor Extreme

Ekstra varme til soveposen

Har du en sovepose, som ikke er helt varm nok til turen, du skal på, så kan du overveje at give den lidt ekstra varme med en inderpose/lagenpose.

Sagen her fra Sea to Summit giver dig for eksempel mulighed for at bruge din sommersovepose et godt stykke ind i efteråret eller allerede fra foråret. Den kan nemlig forøge komforttemperaturen med helt op til 15 grader. Og så kan den for øvrigt også sagtens bruges alene på for eksempel sommerture.

Vægten ligger på overkommelige 390 gram.

469 kr. / Friluftsland


CarinthiaDefenceCarinthia Defence 6

Til den ekstreme kulde

Du kan lyne dig ned i soveposen her under arktiske forhold og stadig sove lunt natten gennem. Carinthia Defence 6 er nemlig designet til de helt kolde ture og har en komforttemperatur for herrer (lower limit) på -20 grader.

Fibersoveposen har en trelagskonstruktion, er mumieformet og kan snøres helt sammen om hovedet, så der ikke er varmetab.

Beskyttelsesflappen uden på soveposen ned langs lynlåsen sørger for, at der ikke opstår kuldebroer (så kulden trænger ind), og den er samtidig med til at holde fugten ude, så man ikke bliver kold nede i posen.

Der er samtidig tale om en tovejslynlås, så man kan lukke lidt luft ind, hvis man bliver for varm. Den tykke krave kan snøres sammen om halsen.

Yderstoffet er i 100% polyamid, der er såvel vind- som vandafvisende.

Vægten ligger på 2.600 gram.

1.700 kr. / Eventyrsport


64 0037 AMSICPR ComfortPlusSea to Summit Comfort Plus Self Inflating

40% mindre vægt

Det her er Sea to Summits bud på et underlag, der byder på en noget nær luksuriøs komfort, samtidig med det ikke vejer for meget i rygsækken. Når underlaget er pustet op, er det hele 8 centimeter tykt, og R-værdien på 4,1 gør det velegnet til det meste af året.

Samtidig vejer det overkommelige 890 gram og fylder beskedne 26 x 17,5 cm i rygsækken.

Sea to Summit har anstrengt sig for at skabe den gode komfort kombineret med den lave vægt og har til formålet udviklet det såkaldte DeltaCored™-skum. Her er tale om blødt skum med trekantede udskæringer, som gør, at liggeunderlaget vejer 40% mindre – samtidig med, at det bevarer en god støtte og tykkelse.

Det er også værd at bemærke den multifunktionelle ventil, som sørger for, at liggeunderlaget puster sig hurtigt op og samtidig giver mulighed for, at man kan lukke luft ud lidt efter lidt, indtil hårdheden passer til netop ens smag.

Når underlaget skal pakkes sammen, indstiller man ventilen til kun at kunne lukke luft ud. Det er en fordel, fordi underlaget ikke suger luft ind igen, mens man pakker det sammen. På undersiden og oversiden er der et skridsikkert print, så du vågner op samme sted, som du lagde dig til at sove.

1.099 kr. / Eventyrsport

Andre spændende artikler


Tre sydsvenske nyklassikere

Tre sydsvenske nyklassikere

Pak rygsækken til inkastien

Pak rygsækken til inkastien

10.000 ulovlige skilte langs danske kyster

10.000 ulovlige skilte langs danske kyster