Du er her:

Ene kvinde på tur: 10 spørgsmål til Sille

10 spørgsmål til Sille H. Peitersen


2. Hvad var din største bekymring inden turen? ”Helt klart at blive overfaldet og voldtaget. Jeg har arbejdet med naturen og været på både vandretur og cykelture herhjemme før, så jeg ved, at der ikke er noget at være bange for. Min største frygt er mennesket. Men der var helt sikkert også en bekymring over at savne for meget. Det var ideen med at tage af sted; at lære at være alene.” 3. Hvorfor valgte du de ruter, du gjorde?”Jeg startede med at købe en bog om vandreture herhjemme. Derefter besluttede jeg mig for, at jeg ville gå langs med vand, jeg ville ud til den ubrudte horisontlinje. Så klikkede jeg ind på diverse blogs, både danske og udenlandske, der handlede om at være alene på tur, og hvad man skulle have med. Til slut endte jeg med en ide om, hvor jeg ville gå. Da vi, efter mine dage i Thy, kørte rundt i Vestjylland, besluttede jeg mig for Hærvejen og Gendarmstien og til slut Øhavsstien. De sidste to fordi de simpelthen gav bedst mening. Hærvejen fordi den er mere ”tør” end Kyst–Kyst, og der ikke er så mange indhegninger.” 4. Hvilket grej havde du med? ”Jeg købte nye vandrestøvler og en god rygsæk, få dage inden jeg tog af sted. Af tøj havde jeg et sæt til at gå i og ét til lejrliv. Jeg havde en Jetboil med en enkelt gryde til. Senere blev den erstattet af en gammeldags brænder, stadig med en enkelt gryde. Det er dog træls, at alting skal laves i den ene gryde, man har. At udskyde opvasken bare en enkelt aften og stadig kunne varme vand til te ville være lækkert. På de første fem dage i Thy spiste jeg frysetørret mad, da der ikke var de store indkøbsmuligheder. Resten af turen blev en noget rodet affære med spartanske indkøb i diverse supermarkeder. Til slut erkendte jeg, at jeg ikke kan overleve på knækbrød og makrelguf. Men samtidig var det svært at skulle beslutte, hvad der måtte komme med i rygsækken, mens man træt stod i et supermarked med muzak bragende ud af højtalerne. Og så havde jeg selvfølgelig sovegrej med. Min egen sovepose er varm, men frygtelig tung og stor, så den blev erstattet af svigermors dunpose samt en silkelagenpose. Mit liggeunderlag både vejer og fylder, men det er dejligt varmt og slidstærkt. Man kan sagtens bruge det udenfor og til at sidde op ad i shelteret, hvilket er ren luksus, når man er på tur. Desuden havde jeg et lille telt med, hvilket gav en enorm sikkerhed i forhold til planlægning af overnatning undervejs. Hovedpuden er et helt kapitel for sig.” 5. Hvad var de fem bedste ting i rygsækken?”Solcellelampe: Når man er alene, så er lys ens bedste ven. Telefonen: mit elektroniske multitool; den var både GPS, vejrstation, dagbog, lydbog og underholdning. Belønningspastiller: Når man er træt, ked og bare har gjort et godt stykke arbejde, må man få en pastil eller et bolsje. Det virker. Sandaler: Det var bydende nødvendigt for mig at kunne tage noget andet på, når jeg nåede frem. Formalet kaffe + filtre: Det er ren luksus at kunne få en ordentlig kop kaffe. ” 6. Hvornår var du mest utr...
Sille H. Peitersen vandrede alene fra Hanstholm til Svendborg og svarer her på 10 spørgsmål om sin tur.   1. Hvor meget erfaring havde du indenfor friluftsliv, før du tog af sted?”Da jeg mødte min kæreste for fem år siden, var mit kendskab til friluftsliv noget med bål i haven i svenske sommerhuse. Ture i skoven var noget, vi gjorde som familie, og jeg legede der med mine venner. Naturen var der bare, og vi holdt af at være der. Min kæreste er vokset op bag på en motorcykel og har kørt med sine forældre i hele Europa. De har altid camperet, lavet bål, og han har flere gange vandret kortere ture alene i Norge. Vores første tur sammen var en enkelt overnatning i shelter i sommeren 2013 i Thy. Derfra skalerede vi langsomt op. Jeg lærte at lave mad på trangia på en balkon i Ungarn på vores interrail-tur. Jeg lærte at lave bål på vores første cykeltur langs den jyske vestkyst. Jeg lærte om lag på lag-princippet på vores ski- og snowboardture til Norge. Så jeg vidste godt, hvordan man var på tur, bare ikke alene.”

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Sille H. Peitersen
Den 25. maj 2018
Senest opdateret den 17. maj 2021

Andre spændende artikler


Fjällräven Classic Danmark

Fjällräven Classic Danmark

Friluftsliv med småbørn

Friluftsliv med småbørn

10 vandreruter i Danmark

10 vandreruter i Danmark

10.000 ulovlige skilte langs danske kyster

10.000 ulovlige skilte langs danske kyster

15 tips & tricks til vandring i mørke

15 tips & tricks til vandring i mørke

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind