tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 3 Alpeture fra hytte til hytte | Vandring | Italien | Opdag Verden
 • TEMA: HYTTE-TIL -HYTTE VANDRING

  TEMA: HYTTE-TIL -HYTTE VANDRING

  LÆS ARTIKEL: 5 favoritter fra hytte til hytte

  Læs mere

 • TEMA: HYTTE-TIL-HYTTE VANDRING

  TEMA: HYTTE-TIL-HYTTE VANDRING

  LÆS GUIDE: Hyttevandring i Alperne

  Læs mere

 • TEMA: HYTTE-TIL-HYTTE VANDRING

  TEMA: HYTTE-TIL-HYTTE VANDRING

  Vandring i Slovenien

  Læs mere

3 Alpeture fra hytte til hytte

Alpeture Shutterstock.com Nando Machado
Der ligger mere end 3000 hytter i Alperne, som giver husly og serverer mad til vandrere. Vi kigger her på tre vandreture fra hytte til hytte, som opfylder alle drømme om Alpevandring.


1. Tour de Mont Blanc

Alpernes mest populære vandrerute, der samtidig er en af verdens helt store vandreklassikere. Den 170 kilometer lange rute bringer én gennem Italien, Frankrig Schweiz og nogle af de mest storslåede landskaber i Alperne undervejs.

De fleste, der vandrer ruten, starter i Frankrig, går over Col de la Seigne og ind i Italien, hvor de bliver belønnet med formidable udsigter til Mont Blancs sydside samt store klippevægge, gletsjere og et utal af toppe. Landskaberne er en stor kontrast til dalene, der venter i Schweiz. Her bliver de højalpine landskaber udskiftet med frodige Val Ferret, hvor der er gamle gårde med blomster og rigeligt med idyl – en stor og herlig kontrast. Til sidst, efter omtrent 10 dages vandring, kommer man til Chamonix-dalen.

Man er selvsagt ikke alene på en af Europas mest populære ruter, men man kan overveje af gå ruten med uret. Langt de fleste går nemlig rundturen den anden vej, og går du med uret, vil du normalt rende ind i en god flok mennesker i løbet af kort tid, men resten af dagen har du landskaberne mere for dig selv.

Der er desuden glimrende mulighed for at tilrettelægge turen efter ens form og temperament, da der er rigeligt med hytter at overnatte i undervejs.

Læs mere om Tour de Mont Blanc

Læs mere om at vandre fra hytte til hytte i Alperne 

Læs om en families oplevelser på stierne ved Mont Blanc 


Alpeture Shutterstock.com Volker Rauch

2. Stubaier Circuit

Ruten her tager omtrent ni til ti dage at vandre og går som en hestesko over Stubaier-dalen i De Østrigske Alper. Her er bjergene ikke så høje, som de er omkring Mont Blanc, men de er dramatiske, og da man hver dag krydser en ny bjergkam, er der rigeligt med store udsigter ud over toppene.

Der er dog også rigeligt med højdemeter, så det er godt at have vandreformen i orden, inden man sætter ud på stien, der starter blot en time med bus fra lufthavnen i Innsbruck.

Store dele af ruten byder på vidundelige udsiger ud over frodige dale dybt nede, og man kommer samtidig helt tæt på store gletsjere og ind under de takkede toppede.

Det her er desuden en rute, hvor man bliver forkælet med meget fine hytter at overnatte i.

Hytterne at overnatte i undervejs er som følger: Innsbrucker - Bremer - Nuernburger - Sulzenau -
Dresdner - Neue Regensburger - Franz Senn - Starkenburger - Neustift.

Læs mere om ruten på www.stubai.at


Alpeture Shutterstock.com TTstudio

3. Drei Zinnen

Den lidt kortere italienske rute her byder på klassiske Dolomitter med klippespir og rigeligt med bjergdramatik. Tager man tre overnatninger undervejs rundt om det let genkendelige massiv har man masser af tid til at tage afstikkere og nyde landskaberne.

Der ligger intet mindre end 56 hytter i området, så der er rigeligt med muligheder for at gøre turen længere, tilføje ekstra dagsture og i det hele taget strikke turen sammen, som det passer én bedst.

Man kan starte turen i den grønne, frodige, blomsterfyldte Fischlein-dal, men omtrent 1000 højdemeter bringer én op i et helt og aldeles anderledes og råt landskab med vertikale klipper og dybe fald.

De dramatiske udsigter, der på skift får én til at lægge nakken bagover, snige dig ud til afgrunde og skimte dybt ned i dale og indstille øjnene på uendeligt for at skue ud over tinder til horisonten, varer ved, som cirklen bliver mere og mere fuldendt.

Læs mere om turen på www.drei-zinnen.info

Læs en reportage fra turen 

Foto 1: Nando Machado/www.shutterstock.com
Foto 2: Volker Rauch/www.shutterstock.com
Foto 3: TTstudio/www.shutterstock.com

Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Tirsdag, 13 Februar 2018, opdateret 14 Februar 2018, læsninger: 9579

Log ind