Du er her:

Bolivia


BoliviaBolivia er det højstbeliggende og mest isolerede land i Sydamerika. Ser man på bruttonationalproduktet er Bolivia et af de fattigste lande i Verden, men ser man i stedet på de kulturelle rigdomme, de fantastiske udsigter og levn fra hedengangne civilisationer, er Bolivia et af de rigeste og mest spændende lande at besøge i Sydamerika.

Landet indeholder alt fra golde saltørkener, ufremkommelig regnskov og pampas til landsbyer på sivøer og højsletter med sneklædte bjergtoppe på over 6000 m. Udover dets varierende geografiske og klimatiske zoner rummer landet også den største oprindelige, traditionelle kultur i Sydamerika, idet over 50% af befolkningen er af ren indiansk afstamning.

Alt i alt giver Bolivia gode muligheder for at trekke, cykle, klatre, bjergbestige, fotografere, backpacke, besøge lokale indianere, opleve gamle kulturer, studere spansk eller tage på safari i regnskoven eller på pampas’en.

Befolkning, religion og kutur

Bolivia er relativt tyndtbefolket. Der bor cirka 8.800.000 mennesker, hvoraf 70% bor på El Altiplano, højsletten, der strækker sig ned til den peruvianske grænse, og hovedsageligt i La Paz og forstaden til denne El Alto.

Mellem 50% og 60% af den samlede befolkning er af indiansk afstamning, cirka 35% er mestizo (blanding af spansk og indiansk blod), og resten er af europæisk afstamning.

Det officielle sprog er spansk, men kommer man uden for de større byer, især på El altiplano, vil man møde folk af indiansk afstamning, hvis modersmål er Quechua eller Aymara.

Hovedstaden i Bolivia hedder La Paz. Med sine cirka 3700 meter over havet er La Paz Verdens højest beliggende hovedstad. Regeringsbyen er Sucre. Andre store byer er Santa Cruz og Cochabamba.

Hvornår skal jeg rejse til Bolivia?

De vigtigste faktorer at huske på, når man pålanlægger at rejse til Bolivia er, at det som regel regner om sommeren og er tørt om vinteren. eftersom Bolivia ligger på den sydlige halvkugle, er det vinter fra maj til oktober og sommer fra november til april. 

Bolivia dækker et areal på 1.098.581 kvadratkilometer. Siden 1884 har Bolivia ikke nogen kyststrækning. Landet er omgivet af Peru, Chile, Argentina, Paraguay og Brasilien.

På grund af dets meget varierende topografi er der stor temperaturforskel afhængigt af hvor i landet man opholder sig. Temperaturerne varierer ikke meget henover året, men det gør til gengæld nedbøren.

Den bolivianske vinter (maj, juni, juli og august) er generelt meget tør, mens der i fx Santa Cruz i lavlandet falder cirka 200 mm nedbør i januar. Højlandet er generelt tørrere. Fx falder der i gennemsnit cirka 120 mm nedbør i La Paz i januar.

Rejsen rundt i Bolivia

Indenrigsflyvning i Bolivia er relativt billigt og sikkert.

Selvom busforbindelserne er veludviklede og afstandene overkommelige, tager det som regel lang tid at køre med bus. Vejnettet er nemlig ikke særlig godt udviklet. Asfaltveje er ikke standard.

Dog er det billigt at køre med bus, og hvis man har god tid, skal man unde sig selv denne transportform. Det er meget festligt og udsigterne er glimrende, hvilket er et held, for man får svært ved at sove.

Sundhed og sikkerhed

Bolivia regnes normalt for det sikreste land i Sydamerika at rejse i. Voldelig kriminalitet er en sjældenhed, men som alle andre steder kan det selvfølgelig forekomme. De mest almindelige hændelser er lommetyveri og falske myndighedspersoner.

Hold derfor øje med dine ting, slip aldrig dit pas af syne og foregiv, at du ved, præcis hvad du laver, og hvad der foregår omkring dig. Er uheldet ude, bør det lokale politi kontaktes. Du får højest sandsynligt ikke dine ting igen, men du får (ofte mod betaling) en politirapport til brug overfor forsikringsselskabet.

Det anbefales at blive vaccineret mod difteri, gul feber, Hepatitis A, Hepatitis B, stivkrampe og tyfus, ved rejse i Bolivia. Endvidere skal du gardere dig mod malaria hvis du planlægger at opholde dig i lavlandet.

Rejsen til og fra Bolivia

Bolivia har to internationale lufthavne. De fleste ruter flyver til La Paz, men der er efterhånden også en del ruter, der flyver via Santa Cruz til La Paz og omvendt.

Hvis man vælger at flyve til La Paz, skal man være opmærksom på, at lufthavnen ligger i El Alto, som ligger i over 4000 meter over havet. Risikoen for højdesyge ved ankomst er derfor betragtelig.

I stedet kan det anbefales at flyve til fx. Santa Cruz, Lima i Peru eller Santiago i Chile og derfra tage en bus til La Paz. Det går lidt længere tid, men den tid kan være godt givet ud, hvis man til gengæld sparer sig selv for problemer med højden.

Læs artikler om Bolivia fra magasinet Opdag Verden - din genvej til friluftsliv og eventyr:


Verdens mest biodiverse nationalpark

Verdens mest biodiverse nationalpark

Foto: StreetFlash / www.istockphoto.comSelvom de hvide pletter på verdenskortet langt fra fylder ...
3 af verdens vildeste cykelruter

3 af verdens vildeste cykelruter

Vanvittige landskaber. Spændende kulturer. Enorme bjergpas. Har du mod på et ekstraordinært cykel...
Vandrebestigning af Acotango, Bolivia

Vandrebestigning af Acotango, Bolivia

6000 meter top en formiddag
Hvem ville have troet, at jeg skulle stå på toppen af en vulkan og være tilbage ved start på unde...
4 x toptur i Bolivia

4 x toptur i Bolivia

Med den her tur byder Kipling Travel velkommen til Cordillera Real – Den Kongelig Bjergkæde – i B...
På inkasti i Bolivia

På inkasti i Bolivia

Over Andesbjergene, ned i junglen
Det er ikke kun i Peru, der findes fantastiske inka-stier. På Bolivias Takesi-trek fører oldgamle...
Trekking i Bolivia

Trekking i Bolivia

Titicaca og toppen af Andes
Godt 4000 meter står der alarmerende på håndleddet, da uret får snært af den tynde luft uden for ...
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind