Du er her:
  • Nyheder
  • Dansk Ny Guinea-farer klar med eventyrlig bog

Dansk Ny Guinea-farer klar med eventyrlig bog


Det er et par år siden, at vi bragte en større artikel om danske Thor F. Jensen, der netop havde foretaget en vild og eventyrlig ekspedition: I selskab med et par lokale kammerater og læremestre brugte han 13 måneder og 21 dage på at sejle en traditionel udriggerkano rundt om Ny Guinea – noget, som ingen tidligere havde formået.

Nu har Thor skrevet en bog om turen: Saltwater and Spear Tips – The World’s First Circumnavigation of the Island of New Guinea in a Traditionel Sailing Canoe.

Vi har fanget ham til et par spørgsmål:

Nu hvor turen er kommet mere på afstand, hvad står så som nogle af de bedste oplevelser?
”Den dag, jeg købte vores kano, Tawali Pasana, vil jeg aldrig glemme. Det var i August 2016 på den her afsides jungle-ø, Basilaki, ca. 150 km fra Papua Ny Guineas fastland. Jeg var der med to lokale kanosejlere, Justin og Sanakoli, som skulle rejse med mig rundt om øen. Jeg købte kanoen af deres onkel for ca. 12.000 kr.”

”Vi skubbede kanoen igennem brændingen, det hullede sejl fangede vinden, og kanoen strøg ud over det turkise rev. Det var så stort et øjeblik, og jeg må indrømme at jeg fik en klump i halsen og tårekanalerne begyndte at flyde over. Jeg havde en vaskeægte udrigger-kano! Og to seje Papua ny Guineanske kanosejlere som læremestre! Drømmen var ved at gå i opfyldelse, og jeg følte, at nu var der ikke noget, der kunne stoppe os for at gennemføre verdens første omsejling af øen Ny Guinea.”

”Øen Rani var helt fantastisk. Den ligger vest for øen Biak i Cenderawasih-bugten i Vest Papua. Vi havde allerede været afsted i et halvt år. Det havde været hårdt arbejde at komme over denne bugt, og vi var nær sunket i en tordenstorm på et tredages kryds. Rani var vores belønning, eller også var vi kommet i paradis. Vi boede på en hvid sandstrand hos en papuansk familie, der havde et lille hus ud til det smukkeste koralrev. Som himlen blev rød, lettede de flyvende hunde fra trætoppene, og vi stegte sø-snegle og muslinger på bålet, skaldyrene blev nydt med hård kokosnød og sød the – mums!”

”En af de største personlige gevinster ved denne ekspedition var også ret uventet. Jeg havde mødt en australsk pige, Sophie, på min rekognosceringstur til Papua Ny Guinea tilbage i 2015. Vi genoptog kontakten i 2017, da hun kom tilbage til øen for at lave sin ph.d. i en lille landsby, Silo Silo. Og belejligt nok så lå denne lille landsby på vores rute. Så jeg skulle selvfølgelig ind og besøge hende undervejs. Hun var så smuk, som hun stod der på stranden, og jeg faldt pladask for hende. Fra Silo Silo var der kun en uges sejlads til målstregen – men jeg havde ikke rigtig lyst til at sejle derfra igen.”

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind