Familievandring i Alperne

Med udsigt til Mont Blanc

P1040668.jpg
Skrevet af: Tore Grønne - Foto: Katja Elm-Fich
Opdateret den 24. jan 2023
Læst af: 20616

Katja Elm-Fich vandrede i august 2015 på ruten rundt om Mont Blanc med sin mand og deres fire børn på mellem ni og 27 år. Vi har taget en snak med Katja om Alperne, en klassisk rute at vandre med unger, og hvorfor det er fantastisk.

”Da jeg var i Frankrig første gang, arbejdede jeg en vinter i Chamonix. Jeg har altid vandret meget og været en vandrefreak, og jeg har altid gerne ville vandre den her tur. Så læste jeg om ruten i Opdag Verden sidste år, og da vi bor i Frankrig cirka 1½ times kørsel fra Chamonix, så var det nærliggende at tage af sted på turen nu.”

Børnene
”Vi startede med at vandre med de to små børn, da Katrine var tre år gammel og Frederik var seks. Det var på en tur i Parc National de la Vanoise, hvor vi vandrede fra hytte til hytte i en uge. Vi havde bærerygsæk med, men Katrine endte med at gå selv. Hun var så sej. Det var de begge to.

Når vi vandrer med de mindste børn, planlægger jeg turen ned til mindste detalje. Vi kommer ikke bare uanmeldt frem til hytter, men booker alt hjemmefra. Jeg reserverede hytter til turen ved Mont Blanc omkring 2½ måned, før vi tog af sted, og regnede egentligt med, at der ville være sindssygt overrendt.

Det viste sig, at jeg var i rigtig god tid. Vi mødte mange mennesker ude på stierne, som ikke havde reserveret. Måske det havde noget at gøre med, at vi gik i august.”

 

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Find din næste tur her


Ruteforslag
GR20 - Korsika

GR20 - Korsika

Ruteforslag
Nationalparker i Pyrenæerne

Nationalparker i Pyrenæerne

Andre spændende artikler


Pilgrim på den franske rute

Pilgrim på den franske rute

Vandretur gennem duftende maki og Korsikas rå bjerge

Vandretur gennem duftende maki og Korsikas rå bjerge