Pakkelisten på 10,5 kilo

Den komplette pakkeliste

Her er vores bud på en komplet pakkeliste  til vandreture på f.eks. en uge i Alperne eller sommerfjeldene i Norge. Produkterne er til inspiration og valgt ud fra det kriterie, at vi starter ud uden noget grej overhovedet. Det er selvfølgelig muligt at justere på vægt og pris, alt efter hvilket budget, man har at gøre godt med: Jo flere penge, du bruger, jo lettere kan rygsækken gøres. Vi har også lavet en dagsration. Ganger du den op til en uge, vejer rygsækken stadig blot 15 kilo. Alle produkterne kan bl.a. købes i Eventyrsport.

Pakkelisten1.jpg
Skrevet af: Rasmus Simonsen
Opdateret den 06. maj 2022
Læst af: 34178

Her er vores bud på en komplet pakkeliste  til vandreture på f.eks. en uge i Alperne eller sommerfjeldene i Norge. Produkterne er til inspiration og valgt ud fra det kriterie, at vi starter ud uden noget grej overhovedet. Det er selvfølgelig muligt at justere på vægt og pris, alt efter hvilket budget, man har at gøre godt med: Jo flere penge, du bruger, jo lettere kan rygsækken gøres. Vi har også lavet en dagsration. Ganger du den op til en uge, vejer rygsækken stadig blot 15 kilo. Alle produkterne kan bl.a. købes i Eventyrsport.

PRIS OG VÆGT I ALT
Totalvægt i rygsækken (inkl. rygsæk): ca. 10.557 g + vand 
Totalvægt på kroppen (inkl. vandrestøvler): ca. 2576 g 
Totalpris uden mad: ca. 25.897 kr.


SÅDAN BRUGER DU PAKKELISTEN

  1. Huskeliste: Vær sikker på, at du får alt det nødvendige udstyr med på tur.

  2. Begræns dig: Hold dig til listen og undgå at pakke for meget.

  3. Spar vægt: Brug udstyrseksemplerne og se, om der er steder, du kan spare vægt i forhold til det grej, du allerede har.

  4. Konkret udstyr: Få ideer til godt grej, du kan pakke i rygsækken til turen.

Til sidst: Betyder et par kilo ekstra i rygsækken ikke det store, kan du spare (mange) penge ved at bruge ældre udstyr, du allerede ejer, låne af venner eller ved at købe billigere udstyr. Du skal nok få en fremragende oplevelse på tur alligevel.


 

PakkelistenKoekkenKOGEGREJ

Totalvægt: ca. 829 Gram
Totalpris: 1.316 kr.

Brænder: Jetboil Flash Lite (312 g)
Brændere kun til at koge vand vejer og fylder lidt og er en god løsning til frysetørret mad og kaffe. Større Kogesæt fylder og vejer mere, men er gode, hvis du tilbereder mad med friske råvarer.
1.199 kr.

Gas: Primus Power Gas 230 Gram (390 g)
Skal du på tur i fjeldet eller andre steder med svingende temperaturer, er det en god idé med gasblandinger med Propan og Isobutan. En huskeregel lyder, at man bruger cirka ti Gram gas på at koge en liter vand. Husk, at man ikke må medbringe gas på fly. 49 kr.

Tallerken: Stor Mugg 0,8 liter (84 g)
En stor ”mugg”er en god, billig og let løsning til en brugbar tallerken/skål. Service-sæt indeholder ofte meget mere, end man har behov for. 29 kr.

Bestik: 1 x Sea to Summit ske og 1 x Sea to Summit Kniv i plast (20 g)
Med en let og solid ske samt Kniv i plastic kan man spise sin frysetørrede mad og smøre sine knækbrødsmadder.
10 kr. pr. stk.

Foldekop: Flexicup (23 g)
Foldekoppen er en let, billig løsning.  19 kr.


MAD: DAGSRATION

Totalvægt: 667 Gram
Totalpris: ca. 160 kr.

Snack: Energy Snack (60 g) 
Det er vigtigt med snacks på tur. Energibarer eller müslibarer er en god idé, men ellers er kiks, bolsjer, nøddemix og lignende også oplagt. 17 kr.

Kaffe og te: Growers Cup (20 g)
En kop varm kaffe eller te kan redde en hel dag. Ønsker man ekstra god kaffe, kan man købe kaffe à la Growers Cup, købe et stempel til sin brænder og medbringe kaffepulver. Ellers er det den helt enkle Nescafé. 15 kr.

Aftensmad: Adventure Food (150 g)
frysetørret mad er nemt at tilberede og vejer meget lidt i forhold til, hvor mange kalorier det indeholder. Og man sparer opvasken. 59 kr. pr. stk.

Frokost: dåsemad + knækbrød (300 g) 
Til frokost medbringer jeg knækbrød og pålæg. Det er billigt, giver god energi og vejer forholdsvis lidt. Knækbrød holder sig frisk længere og vejer mindre end rugbrød.  Ca. 20 kr.

Morgenmad: Adventure Food (137 g) 
Alt fra omelet til müsli med mælkepulver, der både kan spises koldt og varmt. Det enkle, billige alternativ er havregrød. 49 kr.


PakkelistenSoveSOVEGREJ

Totalvægt: 2.999 Gram
Totalpris: ca. 6.755 kr.

sovepose: Robens Icefall I (1.120 g)
En god nats søvn er et must. En tre-sæsonerssovepose med en komforttemperatur på lidt under frysepunktet er ofte ideel. Dun eller fiber kommer an på type af overnatning, klima og budget. Med Robens Icefall I får du en fiberpose til under frysepunktet med god pakkevolumen, vægt og pris. 1.049 kr.

Lagenpose: Sea to Summit Reactor Plus Compact (263 g)
En lagenpose giver et par varmegrader og mindsker nødvendigheden for at vaske soveposen. Jeg anbefaler en lagenpose i silke eller en syntetisk pose fra Sea to Summit. De vejer mindre og har en højere åndbarhed end bomuld. 439 kr.

Telt: nordisk Telemark 2 (1.000 g)
Sover du alene, er det nødvendigt med et kompakt, let Telt. Et topersoners letvægtstelt er oplagt, da de ofte ikke vejer meget mere end enpersonsudgaven. 4.599 kr.

Liggeunderlag: JR-Gear Traverse Core (490 g)
Oppustelige underlag er behagelige og har en lav pakkevolumen. Underlaget skal isolere mod jordkulde, så vær opmærksom på, at r-værdien er høj nok til turen. 499 kr.

Pumpe og drybag: JR-Gear Drypump II (126 g)
Drypump er såvel en drybag som en pumpe. Den holder udstyret tørt, og du puster nemt underlaget op uden at skabe kondens. 169 kr.


PakkelistenBeklaedningBEKLÆDNING

Totalvægt: ca. 4.981 Gram
Totalvægt på kroppen inkl. vandrestøvler: ca. 2.576 Gram
Totalvægt i rygsækken: ca. 2.405 Gram
Totalpris: ca. 12.779 kr.

Langærmet undertrøje: Icebreaker Oasis LS BF200 (270 g)
En langærmet uldundertrøje er guld på tur. Merinould er naturligt bakteriehæmmende, varmer selvom det er vådt og føles blødt mod huden. 699 kr.

Lange uldunderbukser: Icebreaker Oasis Leggings BF200 (180 g)
Lange uldunderbukser isolerer godt. Ulds gode egenskaber gør det muligt kun at medbringe ét par Bukser. Tag uldunderbukser og skalbukser på, hvis vandrebukserne bliver våde. 649 kr.

T-shirt: Tierra Premium Logo Tee T-shirt (150 g)
Tierra Logo Tee er lavet i en blanding af uld og Tencel (en træfiber), som giver god styrke med uldlignende egenskaber. 449 kr.

Underbukser: 2 x Smartwool Merino 150 Boxer Brief (182 g)
Det er en god idé at bruge underbukser i syntetiske materialer eller uld. Et længere snit på boxershortsene er en vigtig detalje, så underbukserne ikke kravler op og generer. 399 kr. pr. styk.

Mellemlag: Didriksons Crave Jacket (485 g)
Der findes rigtig mange typer, tykkelser, prisklasser og materialer til mellemlag. En klassisk fleecetrøje i polyester giver god varme, åndbarhed og lav vægt. Vil man investere lidt mere, er en uld-fleece et godt valg. 499 kr.

Bukser: Lundhags Baalka Pant (530 g)
En teknisk, let og utrolig komfortabel buks med gode detaljer såsom strækbare materialer og udluftning. Zip-off Bukser er et godt valg til varmere klimaer. 499 kr.

skaljakke/regnjakke: Black Diamond Stretch Rain Shell (320 g)
En skaljakke er åndbar og beskytter mod vind og vand. Vandsøjletryk, åndbarhed og detaljer som udluftning, lynlåse og pasform er vigtige parametre. 1.299 kr.

Skalbukser/regnbukser: Black Diamond Stretch Full Zip Rainpants (215 g)
Skalbukser og skaljakker sælges oftest hver for sig, så man kan sagtens mixe en billigere buks med en dyrere jakke. Gode detaljer er justering af benvidde samt lynlås langs hele benet. 1.099 kr.

pausejakke: Arcteryx Atom LT Hoody (360 g)
Sidder du stille, kommer du hurtig til at fryse. Pausejakken kan både være i fiber eller dun og bør altid ligge øverst i rygsækken. 2.099 kr.

Vandresokker: 3 x Smartwool PHD Outdoor Lite Crew (180 g)
Vandresokker i uld sikrer komfortable fødder, selvom de er våde eller varme. Sokkerne kan skylles op under tur, men skift dem hver dag, så de ikke forbliver fugtige. 189 kr. pr. styk

Indersokker: 2 x Icebreaker Hike Liner (120 g)
En liner/indersok er en strømpe uden støtte, man tager under sin vandresok. Den sikrer, at friktionen sker mellem de to sokker i stedet for mellem vandresokken og huden. Det minimerer risikoen for vabler. 149 kr. pr. styk

Hue: Icebreaker Adult Pocket Hat (50 g)
Selvom det er sommer på fjeldet, kan det blive koldt. En tynd uldhue hverken fylder eller vejer meget, men den giver overraskende meget varme. 239 kr.

Handsker: Icebreaker Quantum Glove (49 g)
Et par lette Handsker giver varme og beskytter hænderne. 299 kr.

Halsedisse: Icebreaker Flexi Chute (100 g)
Et halsrør kan formes og foldes til alt fra en halsedisse til en form for balaclava. Vælg et i uld. 239 kr.

Kasket: Meru Reef Cap (50 g)
Skygge til hovedet er uundværligt. Solhatte fås i forskellige tykkelser og med varierende beskyttelse mod UV. 149 kr.

Andet fodtøj: Teva Terra Lite (540 g)
Fodtøj til lejren kan være guld. En sandal kan også bruges til vandløb, så man ikke beskader fødderne på skarpe sten. 899 kr.

Vandrestøvler: Hanwag Tatra Light GTX (1.200 g)
Prøv forskellige støvler, før du vælger. Læderstøvle, Gore-Tex, stiv eller blødere sål er vigtige parametre, alt efter hvor meget udstyr du skal bære, samt hvordan terræn og klima er. 1.999 kr.


PakkelistenDiverseDIVERSE

Totalvægt: ca. 4.344 g
Totalpris: 5.047 kr.

Førstehjælp: Lifesystems Trek First Aid Kit (240 g)
Det mest basale førstehjælpsgrej kan være livsvigtigt, hvis uheldet er ude. Jeg plejer at tilføje støttebind, sportstape og smertestillende. 239 kr.

Kniv/multitool: Leatherman Wingman (199 g)
En Kniv er uundværlig på tur. Kniv eller et multitool er en personlig præference. 499 kr.

Drybags/pakkeposer: Exped Drybags XS-L CS 4-pack (243 g)
Poserne gør det nemt at organisere grej. Samtidig sikrer de en tør sovepose. 499 kr.

Pandelygte: Black Diamond, Ion Pandelygte (55 g)
Pandelygten sikrer lys, mens du har begge hænder fri. Kig efter lysstyrke (lumen) og indstillinger som rødt lys, forskellige lysstyrker, betjening med luffer mm. 229 kr.

Vandtæt kortlomme: Sea to Summit TPU Guide Map Case Medium (78 g)
En vandtæt kortlomme sikrer brug af kortet i ustabilt vejr. 239 kr.

kompas: Silva Field kompas (28 g)
Et kompas er din sikkerhed for at finde vej. 199 kr.

Powerbank: Anker PowerCore 10000 power bank (180 g)
En god powerbank sikrer strøm til GPS-ur, telefon og kamera. 349 kr.

Lappegrej/reparations-kit: Tear-aid Universal A (100 g)
Et godt reparationssæt med et ekstra spænde, ekstra snørrebånd og lappegrej à la Tear-Aid sikrer, at du altid kan fortsætte dit eventyr, selvom du skulle være uheldig. 149 kr.

Ild: Primus Power Lighter (67 g)
Ild er altid vigtigt på tur. Ildstål og lighter virker begge i regn og blæst. 219 kr.

Hurtigtørrende håndklæde: Meru Mikrofaser Towel UL M (90 g)
Et hurtigtørrende håndklæde i mikrofiber er lettere og fylder minde end dem i frotté. 89 kr.

Vandflasker/vandreservoir: 2 x Nalgene On The Fly 70 ml (264 g)
I områder med rigeligt vand er det nok med en flaske og en kop. Er der langt mellem steder at finde vand, så overvej en Camelbak. 119 kr. pr stk.

rygsæk: Osprey Atmos Ag 65 (2.200 g)
Vælg rygsæk efter, hvor meget vægt og plads du behøver. Det vigtigste er, at bæresystemet passer dig og fordeler vægten på hofterne. Alt efter hvor mange dage, du skal på tur, og hvor meget mad du skal pakke, er en rygsæk på mellem 50 og 75 liter passende. 2.099 kr.

Andet: Solbriller, GPS-ur og andre personlige ejendele (ca. 300 g)
Det er svært at sætte vægt på pas, penge, ur og meget andet, men der er altid en del småting, som vejer lidt.

Toiletgrej: Solcreme, personlig hygiejne, medicin, håndsprit, toiletpapir (ca. 300 g)
Selv medbringer jeg ikke meget andet end tandbørste og en lille tube tandpasta. Derudover er det vigtigt med solcreme, håndsprit, toiletpapir og medicin, hvis du har behov for det.


5 gode råd

  1. Det sted, du oftest kan spare mest vægt, er på maden – ikke de 100-200 ekstra Gram på soveposen.

  2. Undgå at bære på for meget vand, hvis du kan tanke undervejs.

  3. Når du kommer hjem fra tur, noter hvilket grej du ikke fik brugt, så du ikke laver samme fejl igen.

  4. Pak ikke for meget tøj. Vær selektiv.

  5. Vælg gode materialer – pakker jeg én T-shirt i uld, skulle jeg pakke tre syntetiske T-shirt til samme formål.

 

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Tag på vandretur i Dollerup Bakker

Tag på vandretur i Dollerup Bakker

Weekendvandring i Mols Bjerge

Weekendvandring i Mols Bjerge

Go solo

Go solo