Du er her:
  • Nyheder
  • Interview: Ny podcast om danske opdagelsesrejsende

Interview: Ny podcast om danske opdagelsesrejsende

'Den yderste grænse'


’Den yderste grænse’ er en ny podcastserie om mennesker, der overskrider fysiske og psykiske grænser for videnskaben eller for berømmelse. Det er Nationalmuseet, der står bag serien. Bjørn Harvig, der selv har rejst verden rundt til fods og på cykel og er medlem af Eventyrernes Klub, er vært. Vi har talt med Bjørn.

Sammen med historikere og eksperter fortæller Bjørn Harvig de mest dramatiske kapitler i dansk ekspeditionshistorie. 10 historier om mænd og kvinder, hvis nysgerrighed overvinder farer og formaninger og får dem til at drage til verdens ende for at udvide vores perspektiver. De historiske danske ekspeditioner har givet os uvurderlig indsigt i fremmede kulturer og skabt grundlag for danske museers berømte samlinger af kulturgenstande fra f.eks. Mongoliet, Arktis og Afrika.

Men ekspeditionshistorien er mere end tropehjelme, røverhistorier og den hvide mands jagt efter hvide pletter på landkortet. Det er også historier om møder med fremmede, der måske ikke er så fremmede endda, og om oplevelser, der ender med at forandre de rejsende og give dem nye indsigter i de uendeligt mange måder, mennesker kan leve livet på.

”Vi har lagt vægt på, at det frem for at fungere som et traditionelt interview hellere skal være en samtale mellem mig som vært og den ekspert på emnet, som er inviteret ind. Jeg synes, vi har været ekstremt heldige med at få nogle meget passionerede historikere og eksperter ind, der er nogle rigtige dygtige ”storytellers”. Frem for alt har vi jo haft venner eller efterkommende af de opdagelsesrejsende, vi taler om. Blandt andet har vi Ejnar Mikkelsens barnebarn med, Naja Mikkelsen, som selv er polarforsker og eventyrer. Og Henning Haslund-Christensens barnebarn, Michael, som også er eventyrer og stor kender af Mongoliet. Det, synes jeg, giver indsigt og tyngde,” fortæller Bjørn Harvig.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind