Du er her:

EKSPERTENE AF IMPRÆGNERING

Gode råd + løfte om bæredygtighed


Det er så nemt at glemme, men så vigtigt at huske: Din skaljakke skal imprægneres, hvis den skal bevare de egenskaber, der holder regnen ude og sørger for, at du samtidig kan komme af med sveden. Vi har talt med eksperterne fra Grangers, som netop har lanceret en ny og endnu mere miljøvenlig strategi: 2020 Eco Pledge.

"Et slag for bæredygtighed: Opdag Verden vil gerne slå et slag for bæredygtigt, miljøvenligt grej og outdoorbeklædning. Derfor kigger vi nærmere på virksomheder, der tager de ekstra skridt for at passe på naturen."

Selv den bedste skaljakke mister med tiden sine gode egenskaber, hvis du ikke passer på den. I stedet for at lade vandet prelle af, vil den med tiden suge det – og så bliver du våd.

En skaljakke skal vaskes, og den skal genimprægneres. Gør du det, har du ikke blot en bedre jakke – den holder også længere, så du ikke behøver købe en ny jakke.

Vi har talt med Natasha Seal-Jones, der er Marketing Manager hos engelske Grangers, som ligger helt fremme i førerfeltet, når det kommer til vask og imprægnering af outdoorbeklædning og udstyr.

Hvad sker der, hvis jeg ikke imprægnerer min vandtætte jakke?
”Til outdoorbeklædning bruger man en imprægnering, Durable Water-Repellent (DWR), til at holde dig tør. Den tvinger vand til at danne perler på materialet, når det regner, mens den samtidig tillader vandfugt at komme ud den anden vej – dermed er du fuldkommen tør. Med tiden kan skidt og sved slide imprægneringen ned. Uden rengøring og vedligeholdelse fra tid til anden vil det betyde, at din beklædning begynder at suge vand i stedet for at afvise det. Og så er du ikke længere beskyttet mod elementerne. Det påvirker også din beklædnings åndbarhed, og du kommer til at føle dig klam.”

Hvor tit er det nødvendigt at imprægnere?
”Det afhænger af, hvor tit du bruger din vandtætte beklædning, og hvor meget regn den har været udsat for. Grangers anbefaler, at du rengør din beklædning med jævne mellemrum, så skidt og støv ikke sætter sig i fibrene og øger skade. Vasker du med Grangers Performance Wash, genopretter du vandtætheden, men er du ikke sikker på, om det er nødvendigt, så kan du let teste, om der er brug for det. Hvis vand danner perler på ydersiden, så er jakken allerede vandtæt, og der er ingen grund til at genimprægnere. Vanddråberne glider nemlig af i stedet for at blive absorberet ind i materialet. Det er den effekt, der holder én tør og varm. Hvis jakken derimod suger vand, eller der ikke bliver dannet perler i lige så høj grad, som der engang gjorde, så er det tid til at genimprægnere.”

Hvordan sikrer I jer, at I bliver ved med at bevæge jer i en mere og mere bæredygtig retning?
”Grangers har stået for bæredygtig beskyttelse i 80 år. Vi har altid været passionerede omkring det at holde dig varm og tør, samtidig med at beskytte den verden vi alle sammen elsker at udforske, ved at lave bæredygtige produkter. Med tiden, som teknologierne har udviklet sig, har vi sikret os, at vi følger med de nye teknologier og har haft nytænkning som kernen i, hvad vi laver. I løbet af årene har det ført til mange ’verdens første’ for Grangers – de første vandbaserede beskyttelsesprodukter, den første 2-i-1 formular fra en producent af vaske- og imprægneringsmidler, og det første brand i verden i den kategori der fik en Bluesign-certificering. Vi har for nyligt lanceret vores 2020 Eco Pledge, der blandt andet inkluderer de nye Refill Pouches og mere koncentrerede vaske for at øge flaskernes levetid. Som det første brand med vaske- og imprægneringsmidler benytter vi os nu af Ocean Waste Plastic-flasker. Performance kombineret med bæredygtighed betyder alt for os.”


Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind