Schladming-Dachstein

et væld af fine vinteroplevelser

Schladming-Dachstein i Østrigs Alper byder på et væld af fine vinteroplevelser. Her kan du selvfølgelig stå på eminent alpinski, men der er så meget mere at komme efter på den aktive ferie.

Indholdsfortegnelse

5 spændende vinteroplevelser i Schladming-Dachstein

Skiløb, vintervandring, langrend, skitouring og masser af hygge

Når sneen dækker Schladming-Dachstein, åbnes dørene til et vinterparadis med berømte skisportssteder som Planai og Dachstein Glacier. Her finder skiløbere og snowboardere drømmebetingelser med pister i alle sværhedsgrader, moderne lifte og masser af sne.

Langrendsløbere kan udforske kilometerlange spor, mens snesko og vinterfodring lokker i de charmerende alpine landsbyer. Efter eventyret venter traditionelle hytter med østrigske retter foran pejsen, der tilføjer ekstra hygge til vinterferien. Schladming-Dachstein byder på aktive oplevelser året rundt med natur, udendørs aktiviteter og ægte østrigsk kultur.

Schladming-Dachstein

Snesko-ture i bjergene

Udforsk vinterlandskaberne med et par snesko under fødderne. Snesko er nemme at få med og giver fantastisk adgang til uforstyrrede landskaber. Der er masser af stier og ruter at vælge imellem, hvor du dykker ind under de hvidklædte fyrretræer, kommer ud på stræk med panoramaudsigter og kan vandre til hytter, der byder på en varm forfriskning og et lækkert måltid mad. Snesko har den store fordel, at det ikke kræver de store tekniske færdigheder, men giver adgang til nogle af de samme oplevelser, der ellers er forundt erfarne skiløbere. Ruterne i Schladming-Dachstein varierer i længde, så du kan vælge alt fra fredsommelige ture på en time til de længere halvdagsture, hvor du for alvor kan lade landskaberne synke ind.

Fatbiking i vinterlandskaberne

Det er forholdsvist nyt, men bliver mere og mere populært. Med god grund. Fatibiken blev oprindeligt udviklet i Alaska til at cykle på sne, og med de overdimensionerede, brede dæk og pigge kan man nærmest glide over sneen. Det er en fantastisk følelse af trampe gennem vinterens hvide verden, og i Schladming-Dachstein finder man 180 kilometer stier at fatbike på. Der ruter, hvor man stille og roligt ruller over sneen på mere eller mindre flade vinterenge og stier – og der er ruter, hvor man klatrer flere hundrede meter op ad bjergskråningerne til vilde udsigter. Og bagefter suser man selvfølgelig ned over sneen.

Schladming-Dachstein
Schladming-Dachstein

Prøv kræfter med skitouring

Hvad end du er nu ud i skitouring eller du har Alpernes vildeste ruter på cv’et, så er de oplevelser at komme efter i Schladming-Dachstein. Skitouring kræver det rette udstyr og erfaring med sikkerhedsudstyr, og der er masser af muligheder for at tage på guidede ture ud og op i bjergene. Turene spænder fra de nemme, kortere ture til længere, hårdere og mere teknisk krævende heldagsture. Fælles for dem alle er, at du får mulighed for at opleve bjergene langt fra de mere fyldte alpine skipister.

Langrend på opkørte løjper

Selvom Schladming-Dachstein er mest kendt for alpine pister, så har langrend en lang, rig tradition i bjergene her. Faktisk byder Ramsau am Dachstein-plateauet på så gode forhold, at det tiltrækker eliten inden for sporten, men der er samtidig rigeligt at komme efter for den glade amatør, der ikke går efter de hurtige tider, men efter de store naturoplevelser. Og så er det en stor oplevelse at glide af sted i intet mindre end 2.700 meters højde, hvor man finder verdens længste gletsjerløjpe. I alt er der 220 kilometer opkørte løjper at boltre sig på. Der er desuden mulighed for at tage på skiskole, komme på guidede ture og udforske 13 forskellige rundture. 

Schladming-Dachstein
Schladming-Dachstein

Alpint skiløb

Med intet mindre end 10 skibjerge at vælge imellem løber man ikke tør for muligheder i Schladming-Dachstein. Her er alt fra begynderløjperne til de halsbrækkende sorte pister, og samtidig er der masser af komme efter for familier. Flere af skilifterne går op i mere end 2000 meters højde, og samtidig med at der er masser af udfordringer og sjov på pisterne, er du også garanteret svimlende udsigter ud over tinder og dale.

Spørgsmål og svar om aktiv ferie i Østrig

Hvad er Schladming-Dachstein kendt for, når det kommer til en aktiv ferie?

Schladming-Dachstein i Østrig er kendt for at tilbyde en bred vifte af udendørs aktiviteter året rundt, herunder skiløb om vinteren, vandreture om sommeren, mountainbiking, paragliding og meget mere.

Hvilke vandreruter er populære i Schladming-Dachstein området?

Der er en lang række vandreruter i Schladming-Dachstein, lige fra lette stier til mere udfordrende bjergvandringer. Nogle populære ruter inkluderer "Dachstein Skywalk", "Riesachsee Lake Hike" og "Planai Hike".

Hvad er mulighederne for vintersport i Schladming-Dachstein?

Schladming-Dachstein er et kendt skisportssted. Området tilbyder fremragende skiløb og snowboarding muligheder om vinteren med velpræparerede pister og moderne faciliteter.

Hvilke andre aktiviteter kan man nyde udover vandring og skiløb?

Udover vandring og skiløb kan besøgende nyde mountainbiking, klatring, paragliding, hesteryg ridning og golf. Om sommeren er området også populært for at udforske søer og floder samt deltage i guidede udendørs eventyr.

Er Schladming-Dachstein egnet til familier med børn?

Ja, området er familievenligt og tilbyder en bred vifte af aktiviteter, der passer til alle aldre. Der er børnevenlige vandreruter, børneområder på skisportsstederne, og flere sjove udendørsaktiviteter specielt designet til børn.

Læs artikler fra Opdag Verden om aktiv ferie i Østrig

Alpeidyl i Østrig

Alpeidyl i Østrig

Overraskende weekendvandring
Toptur i Østrig

Toptur i Østrig

På sneskoeventyr i alpeland
Traumpfad: 550 km vandring fra München til Venedig

Traumpfad: 550 km vandring fra München til Venedig

En spontan vandretur over Alperne
4 gode via ferrata ruter

4 gode via ferrata ruter

Via Ferrata i Østrig, Slovenien og Tyskland
Alperne fra nord til syd

Alperne fra nord til syd

På vandretur med Opdag Verden i Østrig
Vandring i Alperne - Østrig fra hytte til hytte

Vandring i Alperne - Østrig fra hytte til hytte

På vandretur med Opdag Verden
Guide: Vandring fra hytte til hytte i Alperne

Guide: Vandring fra hytte til hytte i Alperne

Bjergstier om dagen - Varm seng om natten
Toptur i Østrigs Alper

Toptur i Østrigs Alper

Tyrols godmodige tinde