Serfaus-Fis-Ladis

Et væld af aktiviteter i sneklædte bjerge

Hyggelige Serfaus-Fiss-Ladis byder på et af de største sammenhængende pisteområder i Østrig – hele 214 kilometer. Derudover kan man udforske vinterstier med snesko under fødderne, prøve kræfter med skitouring, freeriding og langrend, og så er det flere gange kåret som Alpernes mest børnevenlige skisportsområde.

Indholdsfortegnelse

4 spændende vinteroplevelser i Serfaus-Fis-Ladis

Vil du have en pause fra pisterne, så er der masser at komme efter i Serfaus-Fiss-Ladis. Der er aktiviteter til store og små, og udstyret kan man leje i byerne, inden man drager ud i bjergene. 

Serfaus-Fis-Ladis

Fredelige ture på snesko

Trænger du til at sætte tempoet en smule ned, men samtidig få en smuk naturoplevelse, så lej et par snesko og udforsk ruterne på bjergsiderne og plateauet. Der er markerede stier, som man kan gå ud på alene – også selvom man absolut ingen erfaring har med at vandre med snesko – eller man kan vælge en guidet tur.

Uanset hvad er det en særlig og meget fredfyldt fornemmelse at vade gennem sneen uden at synke i og være omgivet af de fredsommelige vinterlandskaber. Stierne tager ofte mellem en time og tre at vandre, men det er også muligt at sætte ud på mere krævende ture op i bjergene, hvis man har lidt erfaring.

Freeriding

Blød puddersne, smukke bjergsider og fred for masserne på pisterne – det er, hvad du finder, hvis du drager ud på en af de 12 freeride-ruter i området. Er du til de fuldt eksponerede landskaber, så prøv den to kilometer lange Skyline Route.

Vil du hellere suse gennem skov, så kast dig over Adlerroute, Ørneruten, hvor du er omgivet af skov, og er du til det helt vilde, så prøv Kamikaze-ruten – her starter du med vilde udsigter ud over bjergene fra 2.600 meters højde, inden du pløjer ned gennem pudder på bjergsider med en hældning på op til 70%.

Serfaus-Fis-Ladis
Serfaus-Fis-Ladis

Langrend

Foretrækker du et par smalle langrendsski under fødderne og en god, opkørt løjpe at udfolde dig på, så finder du 30 kilometer langrendsløjper (8,4 km af dem ligger højt i bjergene) samt en 22 kilometer lang langrendsrute.

Løjperne er præpareret til såvel at køre i spor som til at skøjte på, og de to er for det meste opdelt.

Drager du ud på den såkaldte Langlaufroute Schöngampalm finder du blide bakker og lange, lækre glid gennem skovområder.

Skitouring

Savner du at få pulsen i vejret og føle, at du har gjort dig fortjent til de lange nedkørsler, så kan du kaste dig over skitouring. Her vandrer du op med ski under fødderne, inden du drøner ned.

Der er ruter, der går langs pisterne, men skal du rigtig på eventyr, så går turen væk fra masserne og ud i den bløde puddersne på de mere fredelige bjergsider. Herude kan det være en god ide at alliere dig med en lokalkendt guide, da det er vigtigt, at sikkerheden er i top.

Serfaus-Fis-Ladis

Værd at vide om Serfaus - Fis - Ladis

  • Skiområde på 460 hektarer.
  • 214 kilometers pister.
  • Pister til alle niveauer – 47 kilometer blå, 112 kilometer røde, 27 kilometer sorte og 28 kilometer freeride-pister.
  • Transportkapacitet på 92.260 skiløbere i timen. 
  • 38 topmoderne skilifter (1 underjordisk, 11 gondolbaner, 16 stolelifte, 10 T-bar-lifte) og 30 samlebånds- og træklifter.

DE TRE SMÅ BYER PÅ PLATEAUET

Serfaus-Fiss-Ladis består af tre bjergbyer, der ligger på et plateau en halv kilometers penge over Inntal-dalen. Her er rigeligt med solskin, og lige over byerne venter pisterne.

Serfaus

Serfaus ligger på det solbeskinnede plateau i 1.400 meters højde og har 1.100 indbyggere. Selvom der kan være godt med mennesker i Serfaus om vinteren – landsbyen har plads til 7.000 gæster – så er her stadig en vis fred og ro. Et af de mest bemærkelsesværdige træk ved Serfaus er nemlig, at landsbyen er stort set bilfri. Man parkerer bilen uden for Serfaus, hvor man så finder en underjordisk jernbane, der sammen med den charmerende, tyrolske arkitektur, de traditionelle træhuse og de smalle gader giver landsbyen en idyllisk følelse.

Fiss

Den 600 år gamle tyrolerlandsby med det charmerende lille centrum ligger ligeledes på et solplateau i over 1.400 meters højde. Her bor blot omtrent 1.000 mennesker året rundt, men selvfølgelig summer her af vinterliv, når lifterne kører, og folk skal på pisterne. Ligesom Serfaus fokuserer Fiss også på at være en familievenlig destination. Her er børneområder på skisportsstederne, børneklubber og underholdning til børn – og til de voksne er der flere wellnesscentre og spa-faciliteter, hvor man kan slappe af og forkæle sig selv efter en aktiv dag på pisterne.

Ladis

Ladis har blot lidt over 500 indbyggere og er kendt for sine helbredende kilder. Også her finder man en lille, traditionel bykerne med karakteristiske tyrolerhuse, der har flere hundrede år på bagen. Her er rigeligt med overnatningsmuligheder, det er nemt at komme rundt uden at skulle i bilen, der er masser af faciliteter for såvel børn som voksne, og så kan man besøge den middelalderlig borg, Burg Laudegg, som er byens fremtrædende vartegn.

SÆRLIGT GOD FOR FAMILIER

Der er skiløb på alle niveauer i Serfaus-Fiss-Ladis, men området er særlig kendt for at være helt ideelt for familier med børn. Der er ca. 125.000 m² vintersjov, der ligger i højder mellem 1.400 og 2.000 meter, som er reserveret til børn, og der er børneklubber, børnepasning for de et- til seksårige, familievenlige arrangementer, særlige børnerestauranter, Europas første stolelift til børn og undervisningstilbud til de små – også på dansk.

Hver af de tre landsbyer har desuden sin egen Eventyrverden, der tilbyder aktiviteter som zip-liner-ture og klatrevægge, og så er der særlige pister til børnene med lidt ekstra oplevelser undervejs. Der er f.eks. søde skulpturer langs en piste, ørne og rådyr på ruten gennem ’Dyreparken’ samt en fun slope med små hop, sjove tunneller, forhindringer og muligheden for at slutte turen med et hop ind i en kæmpestor airbag.

 

Masser af pister og glimrende sneforhold

Serfaus-Fiss-Ladis lokker med et omfattende netværk af pister. Med intet mindre end 214 kilometer præparerede pister at udforske er det et af de største skisportssteder i Alperne, og her er pister til alle niveauer - lette bakker for nybegyndere, udfordrende pister for erfarne skiløbere, offpiste til de erfarne og terrænparker for snowboardere og freestylere.

Derudover er Serfaus-Fiss-Ladis kendt for sine fremragende sneforhold. Takket være sin høje placering i Alperne er der ofte rigeligt med naturlig sne, som bliver suppleret med sne fra snekanoner, hvis det bliver nødvendigt. Og så er her smukt. Pisterne snor sig ned ad bjergene i højder fra 1.200 meter og helt op i 2.828 meters højde – hvilket betyder fantastiske udsigter vidt ud over Alpernes sneklædte toppe.

Vil du prøve noget lidt ud over det sædvanlige, så tag en tur på carving-bakken, som er ekstra bred og pertentligt præpareret, så du kan finpudse færdighederne. Leder du efter fart, så er der dedikerede pister til netop det, og vil du tjekke dig selv og din stil ud, så tag en tur på Skimovie-pisten, hvor særlige kameraer fanger dig fra en parallel bane – det er såvel en god souvenir som en mulighed for at studere og optimere teknikken.

SOMMER PÅ STIERNE OG I SADLEN

De er heldige, de østrigere, og selvfølgelig er det ikke blot vinteren, der lokker med lækre bjergoplevelser. Sommeren i Serfaus-Fiss-Ladis er fyldt med bjergoplevelser – særligt vandring og mountainbiking. Kabelbanerne kører stadig om sommeren, så man hurtigt kan være højt i bjergene, og med 500 kilometer markerede vandrestier at vælge imellem er der såvel glimrende muligheder for smukke dagsture som ture fra hytte til hytte med overnatning undervejs.

Foretrækker du at trampe i pedalerne, så udforske stierne, der ligger i højder mellem 1.200 og 2.600 meter, og vil du gerne have lidt hjælp på bjergstierne, kan du leje en e-mtb. Er du derimod på jagt efter den helt store udfordring, så kast et blik på Bike Everest Tyrol. Her cykler man nemlig en 285 kilometer lang rute med en samlet stigning på 8.848 meter; det svarer til højden på verdens højeste bjerg. Ruten er inddelt i syv etaper med en gennemsnitslængde på 40 kilometer og 800 til 1.600 højdemeter.

Spørgsmål og svar om Serfaus-Fis-Ladis

Hvad gør Serfaus-Fiss-Ladis til et ideelt skisportssted?

Serfaus-Fiss-Ladis er ideelt på grund af dets imponerende 214 kilometer sammenhængende pisteområde, alsidige vinteraktiviteter som skitouring og langrend, og det er kendt for at være Alpernes mest børnevenlige skisportsområde.

Hvordan kan man bedst udforske området om vinteren ud over alpint skiløb?

Ud over alpint skiløb kan man udforske vinterstier med snesko, tage på skitouring-eventyr, og prøve kræfter med freeriding. Dette giver besøgende mulighed for at opleve den storslåede vinterlige natur på alternative måder.

Er Serfaus-Fiss-Ladis velegnet til familier med børn?

Ja, Serfaus-Fiss-Ladis er kendt som et af Alpernes mest børnevenlige skisportsområder. Det tilbyder specielle børneområder på pisterne, børneskiskoler og faciliteter, der gør det til en ideel destination for familier.

Hvordan er infrastrukturen for skiløbere og snowboardere i Serfaus-Fiss-Ladis?

Infrastrukturen for skiløbere og snowboardere er veludviklet i Serfaus-Fiss-Ladis. Der er moderne lifte og gondoler, som giver let adgang til pisterne, og området har også snowparker og faciliteter til snowboardentusiaster.

Hvilke andre aktiviteter kan man nyde i Serfaus-Fiss-Ladis ud over vintersport?

Ud over vintersport kan besøgende nyde afslappende wellnessfaciliteter, gåture i den naturskønne omgivelse og besøge lokale restauranter og butikker. Der er også mulighed for at deltage i kulturelle arrangementer og begivenheder, der finder sted i området.

Læs artikler om Østrig fra magasinet Opdag Verden

La Restonica Trail by UTMB

La Restonica Trail by UTMB

Ultraløb i hjertet af Korsika
Tour du Mont Blanc

Tour du Mont Blanc

Rundt om Mont Blanc - en af Europas bedste vandreruter
8 vilde vandreture

8 vilde vandreture

Torres del Paine, Everest Base Camp, Kilimanjaro, Machu Picchu, Pacific Crest Trail, Great Himalaya Trail, Nordkalotruten og GR20
Guide: Vandring fra hytte til hytte i Alperne

Guide: Vandring fra hytte til hytte i Alperne

Bjergstier om dagen - Varm seng om natten
Cykling på Korsika

Cykling på Korsika

I Tourens hjulspor på Korsika
Ny bog: Den franske del af Caminoen

Ny bog: Den franske del af Caminoen

Caminoen i Frankrig af Hanne Hjardemaal
3 Alpeture fra hytte til hytte

3 Alpeture fra hytte til hytte

Tour de Mont Blanc, Stubaier Circuit og drei zinnen
VANDREGUIDE: GR20

VANDREGUIDE: GR20

DEN HÅRDE PÅ KORSIKA
Mare a Mare Sud ruten

Mare a Mare Sud ruten

kyst til kyst vandring på Korsika
Mare e Monti Nord ruten

Mare e Monti Nord ruten

Den mest alsidig vandretur på Korsika
Via Columbani

Via Columbani

Ny 6.000 km pilgrimsrute i Europa
Pilgrim på den franske rute

Pilgrim på den franske rute

Friheden ligger i gruset
Caminoen

Caminoen

Og de mange Caminoer til Santiago
Hård vandring på Korsikas legendariske GR 20

Hård vandring på Korsikas legendariske GR 20

Svimlende udsigter og stejle fald
På langs af Pyrenæerne

På langs af Pyrenæerne

31 dage alene på Haute Route Pyrenean
GR20

GR20

En guide til den legendariske vandrerute på Korsika
Pilgrimsvandring på Via Podiensis i Frankrig

Pilgrimsvandring på Via Podiensis i Frankrig

Den fredelige Camino kun få kender
Til tops på Mont Blanc

Til tops på Mont Blanc

Med udsigt over Europa