Du er her:

400 kilometers ypperligt Himalaya-trek i Bhutan

Snowman Trek


Rygtet siger, at der er færre vesterlændinge, der har sat fødderne i området, Bhutans Snowman Trek går gennem, end der er vesterlændinge, der har sat foden på toppen af Mt. Everest. Vinni Smed og Hans Hjordt Hansen begav sig ud på den 400 kilometer lange trekkingtur, der går gennem en afsindigt øde og enormt storslået del af Himalaya.
Der går ikke lang tid, før vi får øje på den første snedækkede top, der rager højere end 6000 meter i vejret. 13 heste læsset med al bagagen traver sammen med os langs den brusende flod på stien, der skiftevis er mudret og stenet, men fører os gennem et let terræn. Spinkle træbroer leder os over floden til smukt udsmykkede landsbyhuse, solen skinner, og vores forventninger er helt i top. For vi er netop draget af sted på det legendariske Snowman Trek i Bhutans bjerge. Forude venter mere end tre uger gennem øde, smukke Himalaya-landskaber på den 400 kilometer lange rute, der ser forsvindende få udlændinge, men skulle have så utrolig meget at byde på. Det føles godt være af sted og få rørt sig. Op i højderneSom dagene går, bliver terrænet vanskeligere, og i løbet af de første tre dage stiger vi over halvanden kilometer og kommer op over de 4000 meter. Her skal vi befinde os i de næste tre uger. Stierne i Bhutan er enormt stenede, så det føles nærmest som at gå på trapper hele tiden. Ind i mellem dykker vi ned gennem en skovstrækning, hvor underlaget er så mudret, at vi synker i til anklerne. Heste og yakokser gør deres til at holde mudderet ved lige, som de tramper derudad. Undervejs besøger vi en familie, hvor manden på 77 år er øverste præst for tre til fire landsbyer. Han bor sammen med sin søn, sønnens kone og deres fire børn. Alle bor de i et enkelt værelse, der er fyldt med alt fra køkkengrej, tørrede oste og tæpper til et lille husalter og tibetanske skrifter...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 27. jan 2016
Senest opdateret den 04. maj 2021

Andre spændende artikler


16 flotte billeder fra Bhutan

16 flotte billeder fra Bhutan

Bag om besynderlige Bhutan

Bag om besynderlige Bhutan

Bhumtang

Bhumtang

Bueskydning (Nationalsporten)

Bueskydning (Nationalsporten)

Den elskede Drukkonge

Den elskede Drukkonge

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind