Du er her:

5 fantastiske kanoture i Sydsverige


KanoSydsverigeSommeren står for døren, og de svenske kanovande lokker. Her er fem områder, der er nemmer og hurtigt og komme frem til, og som byder på fredelige vande, øde øer og uanede mængder af idylliske vildmarksoplevelser.

Søen med de 200 øer
Immeln nord for Kristianstad er Skånes tredjestørste sø. Selvom området er populært, finder man nemt sine egne steder langs søbredden eller på en af de over 200 små øer, hvoraf mange er beskyttede områder for fugle. Et godt udgangspunkt for ture ud på søen er Immelns Kanocenter, hvor man kan leje kanoer. Immeln er nem at ro på, og med den dybe stilhed og et par friskfangede fisk om aftenen, er der lagt op til glimrende småeventyr i idylliske omgivelser.
Læs mere på www.immelnskanotcenter.se

Øhop på Ivøsøen
Skånes største sø, Ivøsøen, lokker med et væld af øde øer; perfekt til kanoturen, hvor man kan udse sig sin egen ø for natten, finde en hyggelig vig med en badestrand, slå lejr og nyde freden. Nogle af Ivøsøens 40 øer har shelters, mens man på andre øer er alene i vildmarken. Det er muligt at leje kanoer ved Wetlandi Kanocenter i Axeltorp, der også er start- og slutpunkt for kortlagte kanoruter, hvis man ønsker en mere civiliseret ødemarkstur.
Læs mere på www.wetlandi.se

Kano i Sveriges nyeste nationalpark
Åsnen, den næststørste sø i Småland, er Sveriges nyeste nationalpark og lokker med Sveriges største sø-skærgård. Her finder man mere end 1.000 små øer, som er oplagte at opleve fra kanoen. Her kan hele familien være med, og som på mange andre søer er det nemt at skræddersy turen alt efter, hvor lang tid, man har til rådighed, hvor langt man gerne vil ro, og hvor man gerne vil slå teltet op for natten. Man kan blandt andet leje kano på Getnö Gård, der ligger på sin egen ø midt i Åsnen.
Læs mere på www.visitasnen.se/sv

Smuk padling på Stråken og Tidan
Søen Stråken og åen Tidan byder på fantastisk padling for både begyndere og erfarne kanosejlere. Der er flere fine lejrpladser og andre overnatningssteder langs ruterne. Man kan vælge at starte og afslutte ved Kyrkekvarn eller blive transporteret i bil til et andet sted langs søen, og derefter padle op til Kyrkekvarn Kanotcenter, hvor man kan leje kanoer.
Læs mere på www.kyrkekvarn.com

Stilhed på Lagaleden
Kanoruten Lagaleden strækker sig over 150 km fra søen Bolmen i Småland og tværs gennem Halland, hvor den med åen Lagan ender ved havet i Laholmsbugten. Har man ikke mod på eller tid til samtlige kilometer i en mundfuld, kan man begynde hvor som helst og vælge mellem fortrinsvist at padle i å eller sø. Det er vidunderlige naturoplevelser, uanset hvilken strækning man vælger. Langs hele ruten er der i alt 30 lejrpladser skiltet med kano og telt.
Læs mere på www.laholm.se

Foto: Roger Borgelid

Skrevet af: Redaktionen
Den 01. jun 2019
Senest opdateret den 13. mar 2021
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind