Du er her:

Tre dage i Nationalpark Mols Bjerge

Offpiste på Djursland


Mols Bjerge blev i 2009 indviet som nationalpark. Der findes endnu ikke nogen sammenhængende vandrerute, der fører ordentlig rundt i de 180 km2 skøn natur, så vi har sat os for at finde vores egen vej.

Landskabet er helt enestående: fra hver bakketop er der udsigt i verdensklasse til havet og skove, der veksler med overdrev og hede. Dyrkede marker er der næsten ingen af. Vi starter i landsbyen Knebel nær Rønde og går over selve Mols Bjerge, derefter gennem de store plantager omkring Stubbe Sø og så ned til Ebeltoft.

Lige efter det sidste hus i Knebel drejer vi ind ad en grusvej, der fører over markerne og ind i Knebel plantage. Det kan næsten ikke blive mere tydeligt, hvordan vi nu lægger byen og hverdagen bag os og lader skoven omslutte os. Det føles som at skifte fra en mental tilstand til en anden, mere rolig og ubekymret.

Hele formiddagen vandrer vi gennem kold regn og haglbyger. Der står maj måned i kalenderen, men vi spørger os selv, hvad pokker det er for en årstid. Da vi holder frokostpause, skinner solen pludselig, og fluerne summer omkring os.

Men vi får ikke lov at ligge længe i græsset. Sorte skyer presser et hårdt vindstød ned over os, og så kommer regnen igen. Vi begynder at gå ned gennem en dal, som er dækket af græs og lyng. Vi møder får, som slæber deres vinterpels hen ad jorden og efterlader store uldtotter i de buske, de passerer. Så må det alligevel være forår.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind