Du er her:

1.250 km vandring på Skåneleden

På tur i Sydsveriges vildmark


Mikie Breum og Søren Christensson har vandret Skåneledens 1.250 kilometer. De har taget hele molevitten i små bidder i løbet af adskillige år – vi har talt med dem om, hvad det er, der gør stien lige på den anden side af Øresund så speciel.

Lige på den anden side af Øresund ligger de svenske vandrestier og venter. Klippekyst, sandstrande, store lyse bøgeskove, stille skovsøer, nationalparker, dybe kløfter, mørke svenske nåleskove, stendiger a la Emil fra Lønneberg og svenskrøde huse, der putter sig i skovbrynet. Det er alt sammen en del af Skåneleden.

Hvad de færreste måske er klar over, er, at Skåneleden byder på hele 1.300 kilometers velmarkeret vandresti med fine faciliteter såsom shelterpladser og bålpladser, hvor du efter en god dags vandring kan hygge dig ved lejrbålet.

Mikie Breum og Søren Christensson har vandret så godt som hele Skåneleden, og vi møder dem til en snak om de mange oplevelser langs vandrestien.

Hvor langt har I gået på Skåneleden?
”Vi har egentligt vandret hele Skåneleden, men under coronaen blev et nyt stræk på cirka 50 kilometer indviet i nærheden af Kristianstad. Denne strækning har vi endnu ikke kunnet gå på grund af grænserestriktionerne, men vi planlægger at vandre det snarest. Mange af vores yndlingsstrækninger har vi vandret en del gange, og vi har på den måde tilbagelagt rigtigt mange kilometer på Skåneleden.”

Hvorfor har I valgt at vandre hele Skåneleden?
”Til at starte med var det bare for at hygge os i weekender og småferier, og da vi gerne ville se noget nyt og gå nogle forskellige ruter hver gang, endte vi med at have gået en stor del af vandrestierne uden egentligt at have planlagt det.

Da vi opdagede, at vi bare manglede 300-400 kilometer for at have vandret hele Skåneleden, gik der sport i at gøre det færdigt og gå det hele. Herefter gik vi efter at opleve de etaper, vi endnu ikke havde vandret, sådan at vi med tiden fik vandret hele Skåneleden.”

 

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind