Du er her:

Hund redder vandrer i Alaska


Alaskas Eagle RiverHer er en lille overlevelseshistorie fra det virkelige liv i Alaska: I sidste uge var en 21-årig kvinde, Amelia Milling, alene ude på en tre dages vandretur i Eagle River Valley i Alaska. Hun mistede fodfæstet på en sti nær Crow Pass Trail, og snart kurede og faldt hun 100 meter ned. Hun var kommet til skade og var ikke helt sikker på, hvor hun var.

Så dukkede hunden Nanook op.

Nanook er en husky, og Amelia Milling lagde mærke til, at han havde et halsbånd, der identificerede ham som guidehund. Nanook førte hende tilbage på sporet af stien, og han slog sig ned uden for hendes telt, da hun slog det op for natten.

Og så kunne den historie for så vidt være slut. Men nej.

Næste dag gled Amelia, da hun krydsede en brusende, iskold flod. Hun røg i vandet, mistede rygsækken og indså hurtigt, at hun var i seriøs fare for at blive underafkølet – en potentielt livsfarlig situation.

Faktisk er tre mennesker døde i det samme område i løbet af de seneste uger.

Men endnu engang sprang Nanook til undsætning. Han hoppede i vandet, fik fat i Amelias rygsæk og hjalp også hende tilbage til flodbredden. Hun var dog våd og kold og bestemte sig derfor for at udløse alarmen på sin nødsender.

Hun blev evakueret i helikopter, og det viste sig snart, at det ikke var første gang, Nanook var kommet vandrere til hjælp. Hans ejer, en fyr ved navn Scott Swift, fortalte nemlig, at Nanook patruljerer Crow Pass på egen hånd og agerer redningshund, hvis det er nødvendigt:

”Det er anden gang, at jeg har hørt, han har reddet nogen fra at drukne i den flod,” siger Swift til Anchorage Daily News.

Foto: Matt Anderson / www.istockphoto.com

Skrevet af: Redaktionen
Den 27. jun 2018
Senest opdateret den 16. apr 2021
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind