Du er her:

Vandring langs New Zealands stjålne strande

På eventyr i Abel Tasman


Blødt puddersand under vandrestøvlerne og stier, der slynger sig langs kysterne og ind gennem urskoven, hvor trækronerne står tæt. En vandretur på Abel Tasman Coast Track er et tropisk eventyr – og så er vandreturen for alle, da ruten er stort set flad.Stien slynger sig tæt langs strande, der ligner noget newzealænderne har stjålet fra Thailand. Det, vi kæmper mest med, er at holde fokus på stien, samtidig med at vi nyder lyden af bølgerne, der dovent slår mod pudderstrandene. Solens stråler betyder en perfekt temperatur på 24 grader. Det eneste, der bryder den nærmest trancelignende tilstand, er wekaerne, bedre kendt som The Poor Man's Kiwi. Det er en lille fugl, der ligesom sin ikoniske slægtning har mistet evnen til at flyve. Efter en times tid slår stien væk fra kysten, og vi bevæger os langsomt ind i urskoven, der står helt ud til strandene. Her har solstrålerne for længst tabt kampen mod trækronerne, og puddersandet er byttet ud med bregner i alle tænkelige afskygninger. Efter endnu en times vandring når vi vores campingplads ved Akersten Bay. Heldigt for os er vi nogle af de første, så vi får en plads lige ud til stranden. En syndflod fra ovenVi vågner tidligt og ser med det samme de varme farver fra solopgangen trænge ind gennem teltets vægge. Vi får hurtigt tøj på, så vi kan se hele farveshowet fra vandkanten med sand mellem tæerne. Først da farverne forsvinder, laver vi morgenmad og hilser på de canadiske naboer, der fortæller os, at der efter sigende skal falde omkring 50 millimeter regn i dag. Ikke noget vi havde regnet med i landets mest solrige region, men vi skynder os at pakke tingene sammen og kommer af sted. Stien fletter sig ind mellem træerne i urskoven og henover broer det meste af dagen, og vi beslutter os for at gå smutturen til Cleopatra's Pool, selvom vi har tiden og regnen imod os. Det småregner stort set hele vejen til næste lejr ved Bark Bay, og den sidste halve time står det ned i tykke stråler. Da vi kommer frem, søger vi ly i den eneste bygning. Der samler sig hurtigt en god flok, så vi på et tidspunkt er 15 mennesker fanget på stedet. Vi udnytter den sidste frie plads til at slå teltet op under halvtaget, løber ud med det og får smidt vores ting ind i det. Endelig er vi i tørvejr i vores lille hule, mens regnen vælter ned i 12 timer, og alle vores forhåbninger om en god nats søvn drukner. For et par vandfaldfeinschmeckere som os har nattens stormflod været en velsignelse i forklædning. Menneskeligt tetrisDet regner stadig, da vi vågner tidligt. Der er ikke udsigt til opklaring og fulde af ærgrelse overvejer vi at stoppe turen. Mens vi laver morgenmad og pakker vores sjaskvåde telt sammen, begynder solen heldigvis at skinne gennem de skyer, der har ligget som et tykt, deprimerende tæppe over New Zealands selvproklamerede Sunshine Region. Med ny energi og overskud fortsætter vi gennem den tætte bregneurskov, men bliver udfordret flere gange undervejs. Det voldsomme regnvejr har oversvømmet stie...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Camilla Boll & Mads Dalhoff
Den 17. maj 2017
Senest opdateret den 12. feb 2021
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind