Du er her:

3 af verdens vildeste cykelruter


Vanvittige landskaber. Spændende kulturer. Enorme bjergpas. Har du mod på et ekstraordinært cykeleventyr, så læs med her, hvor vi kigger på tre af verdens vildeste cykelture.

1) Indisk Himalaya: Shimla - Padum

Er du til cykelture, høje bjerge og spændende kultur, bliver det ikke meget bedre end småvejene i Indisk Himalaya. På en cykeltur gennem de fjerne dale Kinnaur og Spiti og videre til Ladakh og eventuelt afsidesliggende Zanskar får du det hele.

Undervejs på ruten venter høje bjergpas i tynd luft med udsigt til bjergtinder, gletsjere og bjergkæde på bjergkæde til horisonten.

Der venter 1000 år gamle tibetansk-buddhistiske klostre, hvor munke messer, mediterer og inviterer inden for i støvede tempelrum med gyldne Buddha-statuer, flakkende fyrfadslys og farverige dæmoner malet på væggene.

Der venter dagevis på cyklen gennem sparsomt befolkede egne, og på cyklen er der tid til at finde ind i det meditative tråd og lade det hele synke ind.

Vil man cykle hele vejen fra Shimla via Spiti til Leh og videre til Zanskar – et gammelt kongedømme i et forrygende flot og ufremkommeligt hjørne af Himalaya – skal man bruge et par måneder. Har man mindre tid til rådighed, er det oplagt et cykle enten fra Shimla til Manali gennem Kinnaur og Spiti eller fra Manali til Leh, hvor man krydser intet mindre end fem store bjergpas; det højeste i 5300 meters højde.

Læs Tibetansk nytår i Spiti-dalen


Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind