Du er her:

På inkasti i Bolivia

Over Andesbjergene, ned i junglen


Det er ikke kun i Peru, der findes fantastiske inka-stier. På Bolivias Takesi-trek fører oldgamle, velbelagte stier én højt op i Andesbjergene, hvor sneklædte tinder troner, for at dykke dybt ned i junglen, der summer af liv. Hvis man altså kan finde vej.

Vi vandrer på noget af den fornemste inkasti i hele Bolivia. Bred og perfekt belagt. Sneklædte Mururata rejser sig nærmest blidt til sin flade, 5868 meter høje top, og det føles allerede som om, vi går langt ude i bjergene, selvom vi næsten lige er stået af bussen i Choquekhota - to busser, en taxi og et par timer fra La Paz. Selvom stien næsten er flad, mister man pusten her i højden. Vi krydser et par vandløb med smeltevand og kommer til et skilt, der markerer den officielle begyndelse på Takesi-inkastien. Herfra begynder det at gå opad. Landskabet er alpint med klipper, sten og meget lidt vegetation. Her er ingen træer. Det er den hårdeste del af ruten her, der bestemt ikke er overrendt. Stien bliver brugt af de lokale i området, hvis de altså ikke snupper en af de kringlede smutveje. Vi møder blandt andet adskillige lamaer samt et hold læger, der er på vej ud til lægekontrolbesøg i en af landsbyerne på ruten. Ellers har vi stien for os selv.

Læs alle artikler
for 29 kr. pr. måned.

(uden binding)

Allerede medlem?

Andre spændende artikler


Trekking i Bolivia

Trekking i Bolivia

Jungletrekking i Bolivia

Jungletrekking i Bolivia

Vandrebestigning af Acotango, Bolivia

Vandrebestigning af Acotango, Bolivia

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind