Du er her:

Trekking i Burma


Med landsbynavne skriblet ned på et stykke papir tager Signe og Jonathan på trekking i Burmas fjerne bjerge. De har intet kort, de ved ikke, hvor langt der er mellem byerne eller hvor de skal overnatte. Men på de gamle handelsruter mellem landsbyerne ligger eventyret på lur.

"Dette er Burma, og det er ikke som noget andet land, du kender," skrev den engelske junglebogs-forfatter Rudyard Kipling engang om Burma. Jeg ved ikke noget om landet, der nu i snart en menneskealder har været styret af diktatoriske generaler, og som jeg nu er på vej til. 

Mit pas duftede af røgelse, da det dumpede ind af brevsprækken, efter det havde opholdt sig flere måneder på den burmesiske ambassade i Berlin. Indeni var trykt et visum til Burma. Jeg var lettet, for der var ikke lang tid til afrejse.

Burma dufter af røgelse og tropiske frugter, af forår og forandring. I gaderne i hovedstaden Yangon bærer folk badges med billeder af demokratiforkæmperen Aung San Su Kyi. I de små, snuskede restauranter langs byens fortove smiler hun til kunderne fra fedtede lampeskærme, der kaster lys ned over lunkne risretter.

For bare et halvt år siden var nobelprismodtagerens smukke ansigt ingensteder at skue i sit eget hjemland. For to år siden ville det have været vanskeligt at rejse til Burma. Nu strømmer turisterne til hurtigere end driftige burmesere kan nå at bygge nye hoteller.

Læs alle artikler
for 29 kr. pr. måned.

(uden binding)

Allerede medlem?

not matchednot

Andre spændende artikler


Ny 160 km sti i Australien

Ny 160 km sti i Australien

Far og søn i Atlasbjergene

Far og søn i Atlasbjergene

Snup en alpin sandwich

Snup en alpin sandwich

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind