Du er her:

Fjällräven Classic Danmark

Klassisk vandring i De Fynske Alper


I 2015 vandrede Mette Mortensen ned gennem De Sydfynske Alper på Fjällräven Classic Danmark. Her mødte hun en lang række folk og stillede dem spørgsmålet: Hvorfor betale for at gå sammen med 400 andre deltagere på Øhavsstien, som jo i sig selv er ganske gratis at benytte?

Så venter vi bare på startskuddet. 400 mand står klar ved startlinjen i Faldsled på Sydfyn. Stemningen emmer af begejstring og forventninger til turen. Om kort tid skydes turen i gang til årets Fjällräven Classic Danmark og 75 km, fordelt over 3 dage, venter forude. Vejret er helt perfekt, overskyet og ikke for varmt.

Snakken går lystigt blandt alle deltagerne, og jeg kan høre at erfaringsniveauet er meget forskelligt. Alle aldre er stort set repræsenteret, med yngste deltager på under et år og ældste deltager på 80 år. Nogle har stor erfaring i at gå med rygsæk og overnatte i eget telt.

For enkelte er det af sted for allerførste gang på den måde. Også blandt rygsækkene er der stor spredning. De er i alle størrelser og vægtklasser. Ved check-in kan man få vejet sin taske, og her bliver forskelligheden rigtig tydelig.

De tungeste rygsække vejer op mod 24 kilo, og de letteste vejer omkring 8 kilo. Jeg taler med en deltager, som er med på turen for anden gang. Han fortæller at han sidste år gik med 22 kilo på ryggen, som han, klog af skade, i år har reduceret til blot 12 kilo.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind