Du er her:

Vandring i Sydkorea

- og levende blæksprutter til middag


Sydkorea er en eksotisk vandredestination i særklasse. I løbet af syv dages vandretur langs Baekdudaegan-bjergkæden spiser vi levende blæksprutter, møder 80-årige trekkere i neonfarvet friluftstøj og sover på madrasser, der får selv det billigste liggeunderlag til at føles som en Hästens-seng. “Den nordkoreanske samfundsmodel er faktisk slet ikke så dum. Jeg tror virkelig, den kunne fungere, hvis landet fik en fair chance,” siger vores guide, Roger, på turens første drikkepause. Vi skærer en skeptisk grimasse, holder modargumenterne til et “arrrhh” og skifter hurtigt emne for at bevare den gode stemning. De næste syv dage er Roger nemlig vores guide på en vandretur, der skal tage os gennem bjergene i Haenam-gun og Yeongam-gun, der er de største distrikter i provisen Jeollanam-do i den sydligste del af Sydkorea. Roger er fra New Zealand, men har de sidste otte år boet i Sydkorea, hvor han lever af at arrangere vandreture i hele landet. Han har som den eneste vesterlænding nogensinde fået lov til at tage grupper med på hiking dybt inde i de nordkoreanske skove. Det er han stolt af, og han ser sit arbejde som en del af en proces, der i sidste ende skal resultere i en genforening af Nord- og Sydkorea. Råt kød og levende blæksprutterRoger er ikke sart, finder vi hurtigt ud af. Vi kan sagtens have politiske diskussioner med ham uden at ødelægge den gode stemning. Til gengæld forventer han heller ikke, at vi er sarte, når han hver morgen og aften bestiller koreansk husmandskost til os på lokale restauranter. Første aften får vi serveret en ret med råt oksekød og levende blæksprutte. Tjeneren tager en lyslevende sprutte op af et akvarie og klipper den i stykker med en køkkensaks ud over en tallerken med råt kød. Værsgo og spis. Det føles besynderligt, når blækspruttearmene vrider sig inde i munden på én, inden man synker, men bortset fra det smager retten udmærket. I Sydkorea er samtlige måltider på alle tider af døgnet ledsaget af 10-15 små tilbehørsretter kaldet banchan, hvor kimchi – fermenteret kinakål med chilipasta – er den mest berømte. De andre småretter kan være bittesmå friturestegte fisk, eddikemarinerede mandolinskiver af radisse, syltet tang og meget, meget andet. Alt er som udgangspunkt lækkert, men vi er alle sammen utrolig glade for, at alle måltider også byder på kogte, hvide ris ad libitum. Teknisk terræn i BaekdudaeganDen syv dage lange vandrerute går langs Baekdudaegan-bjergkæden, der strækker sig hele vejen gennem den koreanske halvø; både gennem Nord- og Sydkorea. Det er et meget kuperet terræn, der ofte kræver, at vi klatrer op og ned ad klippesider med reb. Det lyder sværere, end det er, men vi er trods alt glade for, at vejret er varmt og tørt, så vi ikke skal hænge og dingle på en regnvåd klippevæg. Roger har forberedt os på en kold og våd tur, men foråret er – ligesom i Danmark – kommet tidligt i Korea. Vi går i fuld sol i slutningen af marts og med temperaturer på omkring 20 grader. Der ligger stadig sne på jord...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Mads Emil Wivel / Foto: Mads Emil Wivel, Thomas Damgaard, Frederik Munk, Roger Shepherd
Den 28. dec 2018
Senest opdateret den 15. nov 2018
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind